Брашно от тигровa ядкa 250г

Тайгърнът ООД

12.59лв

Без добавена захарБез глутенБез алергениБез ГМО

  • Описание

  • Допълнителна информация

Брашното от тигрова ядка е без глутен, без алергени и с високо съдържание на фибри. Продуктът няма ГМО и съдържа естествените захари. Замества успешно конвенционалните брашна в рецепти за печива и десерти.

Има широко приложение в сладкарската индустрия, тъй като съдържанието на естествени захари в него е наистина високо, избягвайки необходимостта от добавяне на много допълнителна захар (добър вариант за диабетици). Консумацията на продукти произведени изцяло с брашно от тигрови ядки не придизвиква инсулинов пик в огранизма. Високото съдържание на фибри в суровината (Tigernuts) прави продукта много здравословен, тъй като всеки се нуждае от минимален принос на фибри всеки ден. Може да се използва и в комбинация с други брашна по желание. Брашното от тигрови ядки не губи нито едно от хранителните си свойства в процеса на смилане.

Самата тигрова ядка е много ценен пребиотик, подходящ и за веган диети и елиминационни режими. Тя е без алергени и с високо съдържание на фибри. Грудката е богата на езними като амилаза, липаза и каталаза, които спомагат развитието на добрите бактерии и подобряват храносмилането. Наричат я супер храна заради това, че съдържа много полезни хранителни вещества, фибри, калций, калий, натрий, магнезий, фосфор, желязо, мед и цинк. Рядък източник на устойчиво нишесте, влакнини и полезни мазнини.