Био каша 3 зърна 250г

HOLLE BABY FOOD AG

8.99лв

БиоБез глутенБез добавена захар

  • Описание

  • Допълнителна информация

Био пълнозърнеста каша с брашно от ориз, царевица и просо с Витамин В1, подходяща за бебета от 6-ия месец.

Без глутен и добавена захар¹.

Лесна за приготвяне, готова за минути. Част от балансирано хранене.

Варианти за приготвяне от 6-ия месец:

Приготвяне с храна за кърмачета: Подгответе 170мл от избрана храна за кърмачета (според инструкциите). Изсипете в купа и бъркайки прибавете 18г каша (прибл. 3-4 с.л.). Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Приготвяне с мляко и вода: Смесете 100мл пълномаслено мляко и 100мл вода и оставете да заври. Охладете до около 50°С. Изсипете течността в купа и добавете бъркайки 25г каша (прибл. 5 с.л.). Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Приготвяне с кърма: Разбъркайте 25г каша (прибл. 5 с.л.) в 130мл топла кърма. Обърнете внимание: за да се запазят ценните хранителни вещества не загрявайте кърмата над 40°С. Кърмата съдържа ензими, които втечняват кашата. Това не повлиява качеството на храната по никакъв начин.

Приготвяне без млечни продукти с плодове или зеленчуци: Смесете 20г каша (около 4 с.л.) със 100г бебешко плодово пюре от буркан или 100г прясно плодово пюре и 1 ч.л. олио. Добавете вода (около 90мл, преварена и охладена до 50°С). Като алтернатива може да използвате 160г затоплено зеленчуково пюре от буркан и добавете 2 ч.л. олио. Вариант: Добавете месо (около 30г) към кашата.

Варианти за приготвяне след 6-ия месец:

Приготвяне с Био преходна храна за кърмачета Формула 2: Налейте 150мл вода и оставете да заври. Охладете до около 50°С. Добавете 5 мерителни лъжици Holle Био преходна храна за кърмачета Формула 2, предварително разбъркана в 18г каша (прибл. 3-4 с.л.). От 10-ия месец нататък кашите могат да бъдат приготвяни също като се използва Holle Био мляко за подрастващи 3.

1 с.л. Био каша 3-зърна = 5g / 1 мерителна лъжица Holle Био преходна храна за кърмачета Формула 2 = 4,7g.

Съвет: Kогато се използва прясно мляко препоръчваме добавянето на 2 с.л. плодов сок богат на Витамин C, за да се подобри усвояването на желязо. Рецептите без млечни продукти не съдържат почти никакви мазнини. За тези рецепти препоръчваме добавянето на 1-2 ч.л. олио.

Важна информация: Mоля, следвайте инструкциите на приготвяне. За да запазите здравето на Вашето бебе, следвайте всички инструкции внимателно. Винаги приготвяйте прясна храна и не използвайте повторно остатъците. Не подгрявайте бебешка храна в микровълнова печка (има риск от изгаряне). Винаги проверявайте температурата преди да дадете кашата на Вашето бебе (около 37°С). Обръщайте специално внимание на устната хигиена на Вашето бебе, след поникване на неговото или нейното първо зъбче. Преди употреба на продукта, се препоръчва консултация с педиатър.

  Хранителни стойности   за 100g сух продукт
  Енергия   1640 Kj/387 kcal
  Мазнини   2,8g
  - от които наситени мастни киселини   0,6g
  Въглехидрати   80,3g
  - от които захари1   0,7g
  Белтъци   8,6g
  Сол   0,005g
  Тиамин   1,360mg
  Влакнини   3,3g
  Хранителни стойности   за порция2 (с Био преходна храна за кърмачета Формула 2)
  Енергия   788 kJ/ 187 kcal
  Мазнини   6,1g
  - от които наситени мастни киселини   2,2g
  Въглехидрати   28,4g
  - от които захари1   8,6g
  Белтъци   4,3g
  Сол   0,128g
  Тиамин   0,381mg
  Влакнини   0,6g

1Съдържа естествени захари.

2Една опаковка съдържа приблизително 13 порции, приготвени с Био преходна храна за кърмачета Формула 2.

Този продукт е опакован по тегло, а не по обем.

Изображението върху опаковката е предложение за сервиране.

Съхранение: На сухо и хладно място, далече от топлина. След отваряне използвайте в рамките на 3 седмици, като държите опаковката затворена.


Каши Holle

Всяко зрънце от различните зърнени храни, които се използват в бебешките каши Holle е естествено богато на безброй хранителни вещества и фибри. Фирмата използва само пълнозърнести зърна за кашите, което е гаранция, че всички хранителни вещества на зърното като витамини, минерали и фибри се запазват. Така Вашето бебе получава най-доброто с всяка хапка. Зърната се обработват внимателно по специален метод, след това се смилат фино, за да може всяка каша Holle да бъде лесно смилаема, усвоима и пълноценна. Кашите Holle могат да бъдат приготвени по различни начини, за да добавите разнообразие към хранителния режим на Вашето бебе.