favorite_product

Дърво за кадене от Пало Санто 3 бр.

Ecuadorian Hands

favorite_product

6.69лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Свещеното дърво Пало Санто

Дървото Пало Санто е билo използванo от древни времена от инките като средство за духовно пречистване. На испански език името буквално означава "Свято дърво". Смята се, че Пало Санто прочиства пространството от негативни енергии.

Дървото е лесно разпознаваемо заради ярките зелени листа по време на дъждовния сезон и белезникавата сива кора. Местните хора често го използват за чай или като тамян при религиозни и духовни цели, или за здраве. След запалване дървото започва да тлее след няколоко секунди, като изпълва пространството със сладък аромат.

Дървото Пало Санто традиционно се използва за облекчаване на настинки, грипни симптоми, стрес, астма, главоболие, тревожност, депресия, възпаление и др. Действа благоприятно на имунната и нервната система, за по-бързо възстановяване от заболяване.

Полезни свойства на дървото Пало Санто

Дървото “Пало Санто” в България е малко познато. Неговите свойства са изключително силни. Дървото Пало Санто оказва положително въздействие, осигурява енергийна защита, обира негативната енергия, повдига духа, и носи успехи или просто премахва главоболието.

Дървесината му може да се използва като аналог на тамяна и светената вода. След запалване дървото започва да тлее след няколоко секунди, като изпълва пространството със сладък аромат.

Дървото “Пало Санто” традиционно се използва за облекчаване на настинки, грипни симптоми, стрес, астма, тревожност, депресия, възпаление и др. Действа благоприятно на имунната и нервната система, за по-бързо възстановяване от заболяване.

Дървото “Пало Санто” е богато на лимонен, това е вид съединение, за което се вярва, че има химио-терапевтичен ефект срещу различни видове рак. Горчив антисептик, използван за намаляване на напрежението и различни възпаления. Действа благоприятно при акне, рани и дерматит.

Как да използваме дървото Пало Санто

Клечица от дървото “Пало Санто” може да носите в чантата си, в джоба или като амулет на врата, може да държите в шкафа със спалното бельо или в кутията, където държите ценни за Вас предмети. То ухае, успокоява и въодушевява. Свещеното дърво Пало Санто заземява и предизвиква чувство на спокойствие, което е много полезно по време на депресия или след напрежението на работния ден. Използва се също за защита от негативни влияния, за пречистване на помещенията, чакрите и аурата.

Кога да запалим дървото “Пало Санто”?:

• Когато отивате на ново място, хотел, квартира, нов дом;
• Преди провеждане на лекции, семинари, мероприятия;
• Когато се чувствате зле, уморени или сте се върнали от многолюдни места;
• Ако имате подозрение за енергична атака;
• За медитации и лечебни сеанси;
• Когато сте си купили ново украшение, сувенири и бижута, особено от камъни, растения, кристали;
• Когато сте ползвали кристали за лечение или сте ги носили дълго време и искате да ги пречистите.

Как да се запали дървото Пало Санто:

Запалването е по-лесно от запалване на свещ. Използвайте кибрит, запалка или свещ, за да запалите дървото “Пало Санто”. Задръжте под наклон от около 45° като насочите върха надолу към пламъка. Когато се разгори добре, трябва да накараме дървесината на Пало Санто да дими. За целта правим движения на ръката във въздуха и с димящата пръчица се обикаля пространството или предмета с кръгови движения. След това може да я оставите да тлее в свещник или купа. Оставете дървото Пало Санто да гори за около 30 секунди. Когато приключите, изчакайте пламъка да угасне сам. Може да палите дървото Пало Санто многократно.

Дървото Пало Санто е подходящо за смесване с всички копал смоли, сандалово дърво, ванилия, балсами, бензоин и други.

Използвайте дървото “Пало Санто” на работното място, в дома, колата, банята и навсякъде, където има нужда от чиста енергия. Учените са установили, че дървото Пало Санто има противораков ефект и участва в детоксикацията на канцорогените в организма. Богатият аромат ще внесе мир, яснота на съзнанието и добри емоции. Винаги бъдете с повишено внимание, когато работите с огън.

Използване на дървото Пало Санто в медицината:

Благодарение на съдържащите се етерични масла, дървото “Пало Санто може да се приема и вътрешно. Дървесината помага при грип, простуда, главоболие, стрес и депресия. Чаят Palo Santo отлично подхожда за успокоение на имунната и нервната системи, за бързо възстановяване след боледуване:

• Чай при грип, простуда, астма, заболяване на горните дихателни пътища – варете клечици от Пало Санто в продължение на 5 минути. Прецедете и пийте преди сън с мед.
• За сгряване и леко прочистване може да направите инхалация с отвара от Пало Санто. За това се вдишва горещата отвара, използвайки всякакво средство за инхалация.

Дървото “Пало Санто” е подходящо за смесване с всички копал смоли, сандалово дърво, ванилия, балсами, бензоин и други.

Приложения:

Медитация и духовно търсене: запалете 1 пръчка в горелката за тамян.

Пречистване и премахване на лоша енергия от дома: запалете 1 пръчка, задръжте я с ръка и обиколете помещението, което искате да пречистите.

Приготвяне на чай при грип, кашлица и астма: сварете 1/2 пръчка във вода за 15 минути, прецедете и подсладете със захар или мед. Пийте вечер.

Репелент срещу комари: запалете 1 пръчка, за да се предпазите от комарите.

Внимание: информацията в етикета не е медицински съвет. Не е предназначена за диагностика и лечение на здравен проблем и не замества консултация с медицински специалист. Винаги бъдете с повишено внимание, когато работите с огън! Винаги поставяйте на огнеупорна повърхност! Пазете от деца и домашни любимци. Пазете от запалими материи и дрехи. Не оставяйте запалени или тлеещи пръчки без надзор.