Душ гел и шампоан за деца с мента 150мл

Weleda

15.89лв

Без консервантиБез оцветителиНе е тествано върху животни
  • Описание

  • Допълнителна информация

Меко и нежно почистване 2 в 1 за деликатната кожа и коса - специално разработен с деца, за деца. Без синтетични добавки. Свежо, плодово забавление със 100% естествен произход, което ще превърне къпането в истинско забавление за Вашето дете.


За Weleda

Козметиката на Weleda се произвежда с огромно внимание към избора на суровини с най-високо качество в модерни производствени фабрики. Голяма част от растенията, например невенът, се добиват от собствени биологично-контролирани градини на фирмата.

Съставките са разумно комбинирани и изключително нежни към кожата, без съдържание на синтетични консерванти, без оцветители и ароматизатори. Weleda никога не е правила или ще прави експерименти с животни, както по отношение на изследвания, така и във връзка с тестването на продукти. Това е възможно благодарение на високото качество на използваните съставки, които са доказали благотворното си действие по време на дългогодишната им употреба. От друга страна, Weleda използва различни методи преди представяне на нови линии продукти. Например, фармацевти или доброволци, вярващи в марката, тестват продуктите под медицинско наблюдение.

Тъй като марката не използва синтетични консерванти, се налага употребата на минимално количество алкохол в продукти с водна база, с цел: 1. съхранение; 2. увеличаване на лечебните свойства на невена (изследване, проведено от италиански лаборатории за биологично сертифициране Controllo Biologico). Според това изследване, най-подходящият вариант за съхранение на козметични продукти, базирани на невен, е пшеничен етанол, денатуриран посредством екстракт от лавандула. Всички останали продукти са базирани на маслени екстракти и при тях не се налага употребата на алкохол.

Добре-балансираните текстури на база натурални съставки доставят здравословен баланс, като подпомагат процесите на живот и здраве на целия организъм. Те допринасят за виталността и тонуса чрез своята натуралност и свежест.