Balev Bio
Балев Био Маркет
promo_product

Еко чаша от бамбук Панди 400мл

HEFEI ECOBAMBOO FIBER WARE CO.LTD.

Балев Био Маркет
promo_product
50%
4.99лв
беше 9.99
Биоразградими
  • Описание

  • Допълнителна информация

Какво трябва да знаем за бамбуковата чаша Bamboo cup

Тя е биоразградима. Не съдържа BPA, фталати и нефтохимикали. Направена от органични и натурално стерилни бамбукови влакна в комбинация с царевично брашно и смола от аминокиселини. Биоразградима – просто смачкайте, накиснете във вряща вода и оставете в органичен компост. Процесът на разграждане отнема 1-2 години. Капакът и ръкавът са направени от силикон, създаден от силициев двуокис и кислород, които не са биоразградими, но са рециклируеми. Задържа топлината по-дълго от керамична или обикновена хартиена чаша.

Как да ползваме бамбуковата чаша Bamboo cup

Използвайте я вкъщи, в офиса, в колата или когато просто сте излезли за разходка. Бамбуковата чаша е подходяща за топли и студени напитки. Кажете „НЕ“ на пластмасовите чаши, които замърсяват нашата планета. Всяка година изхвърляме повече от 100 милиарда чаши за еднократна употреба, направени от синтетични полимери (пластмаса). Bamboo Cup е умно решение за по-добро утре! Употреба: 3-4 години при правилна грижа. За да се избегне оцветяване, мийте редовно и незабавно. Не оставяйте кафе и оцветяващи течности за дълги периоди. Подходяща за миене на най-горния рафт на съдомиялната машина. Капакът и ръкавът трябва да се мият на ръка. ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА В МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА

За Бамбука...

Бамбукът е най-бързо растящото растение в света и може да расте до 60 см на ден. За своя растеж бамбукът не изисква използването на пестициди и други химикали, което го прави един от най-полезните и устойчиви култури на планетата. Производственият процес е благоприятен за околната среда, тъй като по-малко енергия се консумира в сравнение с производството на пластмаса. Това намалява емисиите на CO2. Бамбуковата дървесина е изключително здрава, но в същото време лека и гъвкава. Бамбукът от хилядолетия се свързва с дълголетие, мъдрост и здраве. Благодарение на удивителните си качества това растение се е превърнало в символ на сила и възможност за постигане на цели. Днес бамбук символизира човекът, който се справя с препятствията.

Пандата - най-уникалната мечка в света

Дълбоко в гъстите бамбуковите гори на Западен и Централен Китай живее един от най-редките бозайници в целия свят – гигантската панда. В дивата природа са останали само около 1000 панди, което ги прави изключително застрашен от изчезване вид. В Китай те са със статут на национално съкровище. Тези красиви мечки са много добри катерачи и добри плувци ако се налага. Пандите не ядат почти нищо друго освен любимия си бамбук – неговите листа и стебла. Понякога разнообразяват диетата си с месо, плодове, цветя и трева, но бамбукът остава 99 процента от менюто им. Китайското правителство има практика да подарява или да дава назаем панди на други държави в знак на приятелско отношение. Китайците са разрешили само 40 панди да напуснат родната им земя.