Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био годжи бери

Снимки

Био годжи бери 125г

Оставете коментар

Наличност: В наличност

11,99 лв.
Био годжи бери

Подробности

Годжи бери


Една от тайните на азиатското дълголетие идва от Тибетските Хималаи и Северен Китай – Годжи Бери.

Годжи Бери или лиций е плодът на Lycium Barbarum или Lycium Chinense. Представлява азиатско растение от семейство Solanacea. Названието „годжи“ идва от китайското (gouqizi). Още в древен Китай Годжи Бери е високо ценено и употребявано в традиционната медицина заради ценните си съставки и свойства.

В Централна Азия плодовете на Годжи, известни също като "щастливи ягодоплодни" са толкова ценни, че хората там празнуват няколко фестивала всяка година в чест на това растение. То е толкова почитано, тъй като се смята, че плодовете спомагат за увеличаване на дълголетието и благополучието.

Отглеждането и разпространението на Годжи Бери отдавна е превърнато в индустрия, защото е сигурно, че плодовете на лиция лекуват и предпазват от редица клинични състояния и болести. Това е и причината да намира все по-големи почитатели по цял свят.

У нас Годжи Бери придобиват все по-голяма популярност макар и по цял свят да са ценени доста по-отдавна.

Годжи Бери всъщност са изключително деликатни малки плодчета, поради което брането му е особено внимателно – извършва се само на ръка, за да не се нарани фината кожица на „червените диаманти”. Най-добре е да се консумират пресни, но поради деликатността и малкия си срок на годност в свежо състояние, Годжи Бери се сушат по-често на слънце или се подлагат на механична дехидратация с помощта на топлинни потоци. На голяма надморска височина Годжи растат на свобода при естествени условия.

Състав и полезни вещества в Годжи Бери

Препоръчителната дневна доза консумация на Годжи Бери е около 30 грама. С това минимално количество обаче, нашият организъм си набавя повече витамин С от портокалите, повече бета каротин от морковите и повече желязо от порция червено месо. Годжи Бери са буквално бомба от витамини, минерали и антиоксиданти.

Съдържат доста витамини от групата В и антиоксиданти, които предотвратяват вредното влияние на свободните радикали, които увреждат клетките в нашето тяло и предизвикват стареене. Щедрото им съдържание на полизахариди спомага за функционирането на имунната система. Годжи Бери съдържа 18 вида аминокиселини и калий.

В най-общ вид лицият съдържа: 6 основни витамина, 11 основни елемента, 22 минерала, 18 амино киселини, 8 полизахариди, 6 монозахариди, 5 ненаситени мастни киселини (линоненола и алфа-линоленова киселина, бета-ситостерол и други фитостероли), 5 каротеноиди, вкл. бета каротен, лутеин и др., а и много фенолни пигменти (антиоксиданти).

Ползи от Годжи бери


Допълнителна информация

Производител Гърция
Продуктов № 010402
Нетно количество 125g

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био годжи бери 125г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена