best_seller

Кашкавал от сурово овче мляко 250г

Багри

best_seller

9.89лв

Кашкавал от сурово овче мляко
  • Описание

  • Допълнителна информация

Кашкавалът се прави по традиционна мандраджийска рецепта, а всички процеси от заквасването до изпарването и месенето правят на ръка. Не се работи с високи температури, което позволява да се запази полезните му бактерии и качества.

В занаятчийския кашкавал се развиват множество аромати и вкусове, които напомнят на тревата, която пасат овцете и тероара, където те се отглеждат. Полезен е за тялото и чревния микробиом, богат е на витамини и минерали и е чудесно допълнение за любителите на вино и гурме продукти, както и на майсторите на закуската!

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергийна стойност   1790 kJ/431 Kcal
  Мазнини   34,5g
  - от които наситени мастни киселини   23,5g
  Въглехидрати   1,72g
  - от които захари   1,72g
  Белтъци   28,5g
  Сол   1,81g

За Ферма Багри

Ферма Багри се намира около територията на Природен парк "Персина", в землището на град Белене. Отглеждат пасищно над 450 овце от породата Лакон в непосредствена близост до лозов масив и акациева гора. Фермата развиват около принципите на движението Slow Food за качествена, чиста и честна храна и затворения цикъл на производство. Мечтата им е да обогатят и докоснат всеки клиент със занаятчийски млечни продукти, които правят по стари рецепти на майстори-технолози с много любов, внимание и отношение към връзката на продукта с човека, който ще му се наслади!