Келп екстракт 50мл

Natural Factors

29.99лв

Без глутенБез консервантиБез млечни продуктиБез пшеницаБез яйцаБез добавена захарБез сояБез ГМО
  • Описание

  • Допълнителна информация

Келп екстракт - продукт в подкрепа на щитовидната жлеза

Йодът е ключов минерал, жизнено необходим за производството на щитовидни хормони. Тялото не произвежда йод, така че набавянето му чрез храната е важно за функционирането на щитовидната жлеза – най-голямата ендокринна жлеза, намираща се в предната част на шията. Тя произвежда щитовидни хормони благодарение наличието на йод и тирозин. Без достатъчно йод, щитовидната жлеза не е в състояние да произвежда необходимите нива щитовидни хормони, което води до различни нарушения, включително:

Хипотиреоидизъм (тиреотоксикоза). Намалена функция на щитовидната жлеза, често срещана сред жени около и над средната възраст. Характеризира се с лесна уморяемост, забавяне на умствените процеси, подпухнало лице, дрезгав глас, увеличение на теглото и задържане на вода, болки в тялото и мускулна слабост, и др.

- Гуша (струма). Едно от усложненията при понижена продукция на щитовидни хормони. Без достатъчно йод щитовидната жлеза постепенно увеличава размерите си, предизвиквайки задушаване (особено в легнало положение), затруднено преглъщане и дишане.

Общите симптоми при недостиг на йод обикновено включват умствено и физическо изтощение, депресия, раздразнителност и чувство на слабост, суха кожа и изтощена коса, чупливи нокти и др.

Келп екстракт 50мл съдържа свеж екстракт от кафяви водорасли или както биват наричани още – келп, принадлежащи към рода Lamiarinales. Подпомага функцията на щитовидната жлеза и допринася за предотвратяване недостига на йод. Кафявите водорасли в продукта са отличен и много богат източник на йод, калий, калций и магнезий, и други микроелементи, витамини и лигнани.

Келп екстракт 50мл спомага за поддържане на нормалната здравословна функция на щитовидната жлеза. Регулира хормоналната продукция, особено – нивата на естрогена в организма. Оказва детоксикиращо действие – допринася за елиминиране на токсичните продукти на метаболизма, натравящи всички органи и системи в тялото, включително мозъка. Има противовъзпалително и противомикробно действие. Полезен за имунната система.

Келп екстракт 50мл допринася за ограничаване влиянието на рисковите фактори, които допринасят за сърдечно-съдови проблеми.

Келп екстракт 50мл въздейства много добре на метаболизма и допринася за поддържане на нормално телесно тегло. Регулира апетита, допринася за елиминиране на излишните мазнини, оптимизира дейността на стомашно-чревния тракт и благоприятства процесите на храносмилане и очистване на червата.

Келп екстракт 50мл е източник на свеж екстракт от келп. Чудесно природно средство за попълване на ежедневните нужди на организма от йод и други етерични минерали.

Келп екстракт 50мл е извлечен от ръчно събирани, пресни водорасли, иззети от девствените крайбрежни води на Британска Колумбия, и преминали през строги тестове, удостоверяващи, че съставът им е напълно чист и в него няма тежки метали и други замърсители.

Прецизният процес на екстракция гарантира, че течният екстракт в Келп 50 ml е запазил естествения спектър от витамини, минерали и йод, съдържащи се и във водораслите. Продуктът е подсилен с калиев йодид, благодарение на което количеството йод в 1 доза (1 капка / 0.33 ml) достига 800 мkg – най-концентрираният течен йод на пазара.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и ендокринната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: Да се приема по 1 капка /0.033 ml/ дневно с храна.

  Съдържание   (в 1 капка/0.033 ml)
Йод (свеж екстракт от Келп – кафяви водорасли, принадлежащи към рода Lamiarinales/Laminaria setchellii/ Macrocystis integrifolia/, източник на калиев йодид). 800mcg

Други съставки: глицерин, пречистена вода, етанол.

Не съдържа: глутен, пшеница, млечни продукти, яйца, захар, соя, фъстъци, риба, миди, животински продукти, сол, изкуствени аромати, консерванти или ГМО.