Коралов калций 80 бр. х 600 мг

RAAB VITALFOOD GMBH

35.99лв

Без глутенБез лактоза
  • Описание

  • Допълнителна информация

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА с калций и магнезий от коралови фосили.

Без глутен. Без лактоза.

Кораловия калций на Raab от Санго корали съдържа най-малко 20% калций и 10% магнезий при оптимално съотношение 2:1. Той се получава без да се изчерпват живите корали в морето. Магнезият допринася за електролитния баланс и намалява умората и изтощението. Калцият е необходим за поддържане на нормалното състояние на костите и допринася за нормалната обмяна на веществата.

При понижаване на рН, т.е. при повишаване на киселинността, се нарушава функцията на имунната система (вирусите и бактериите, попаднали в кръвта, започват бързо да се размножават), витамините и микроелементите се усвояват в много по-малка степен, влошава се състоянието на кръвоносните съдове, сърцето, ставите, кръвта, развиват се различни патологични процеси, включително и онкологични.

Един от най-важните за нашия организъм химични елементи е калцият. Недостигът му води до повече от 150 тежки заболявания, при това най-много страдат децата, бременните жени и хората на възраст над 40 години.

Кораловият калций създава в организма алкална среда, нормализирайки алкално-киселинното равновесие. Учените отдавна знаят, че алкалната среда има жизнено важно значение за нормалното функциониране на клетките – следователно и на целия организъм. Всеки учен, занимаващ се с въпросите на рака, знае, че раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Ако раковата клетка попадне в алкална среда, след 3 часа тя ще загине. Известно е също, че на клетъчно ниво всички обменни процеси в организма протичат с участието на калциевите йони.

Калцият, който постъпва с храната и водата, обикновено има слаба биологична активност (тъй като не е йонизиран – бел. прев.). Важно преимущество на кораловия калций е неговата биоактивност – при контакт с водата калцият преминава в йонна форма и лесно се усвоява от клетките.

Препоръчителен дневен прием: 3 пъти на ден по 1 капсула, с достатъчно количество течност. Преглътнете без да дъвчете капсулите.

Дневния прием осигурява (3 капсули): калций 297mg (19,8%), магнезий 149mg (59,6%).

РКП: % от референтните количества за дневен прием

Опаковката съдържа 26 порции.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: Добре затворен на сухо и хладно място.