Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Масло Чаено дърво

Снимки

Масло чаено дърво 10мл

Наличност: В наличност

5,89 лв.
Масло чаено дърво

Подробности

Действие и употреба:
Маслото от Чаено дърво е силен антисептик при всички видове инфекции, грип, простуда, гъбични и кожни възпаления. Употребява се също в общопочистващи кожата смеси, както и в такива срещу акне. Действа успокоително при нервно напрежение, имуностимулиращо и тонизира сърдечната дейност.
Препоръчва се за дезинфекция на въздуха в помещенията и за предпазване от грип и простудни болести.

Употреба:
● За вани: 5 капки или в смес с други етерични масла при кожни заболявания, невродермит.
● Вана за крака: 5 капки – при гъбични заболявания, синдром на „студените крака”, отоци на краката.
● За масаж: 5 капки на 10 мл масажно масло при мускулни болки, след физическо натоварване, облекчава болки в ставите.
● За ароматна лампа: 3 - 5 капки плюс 3 капки масло лимон при простудни заболявания, за дезинфекция на помещения, за повишаване концентрацията.
● Ароматизатор за въздух: 5 - 10 капки масло се капват върху сухи цветя, потпури или друг абсорбентен материал.

Внимание! При нанасяне върху кожата е възможно парене в продължение на 2 – 3 минути. Реакцията е естествена. Не води до изгаряния дори при попадане върху лигавиците. Не се препоръчва при бременност, кърмене и деца под 6 години!
Хомеопатията не е съвместима с ароматерапията!


Внимание:
Висококонцентрирано! Да се пази от деца! Да се държи добре затворено!
Преди употреба е необходимо да се направи тест за поносимост!
● За кожата: върху вътрешната страна на китката се нанася малко от тестваното масло. Ако в рамките на 24 - 48 часа кожата не се зачерви или не се появи сърбеж, тестът е отрицателен.
● За дихателната система и вътрешните органи: една капка масло се нанася на носна кърпичка и 4 - 5 пъти през деня се вдишва дълбоко по 7 - 10 пъти. Ако при вдишването не се появят кашлица, задух, изпотяване, сърцебиене и т.н., тестът е отрицателен.

Начин на съхранение:
Да се съхранява на тъмно и хладно място, добре затворено.

Начин на употреба на етеричните масла:


1. Вана: Благоприятното въздействие на топлата вода и целебната сила на етеричните масла правят ваните изключително полезни за целия организъм. Етеричните масла въздействат на цялата повърхност на тялото, проникват бързо през кожата в организма. В пълна вана с температура 37 - 380 С се добавя необходимото количество масло, смесено с носител (течен сапун, мляко, мед, соли за вана). Времетраенето на ваната е 10 – 20 минути. Увеличението на времетраенето трябва да става постепенно. За локална баня (крака) 2 - 3 капки в 5 мл носител.

2. Масаж: Това е най – ефективният начин за проникване на етеричните масла в тялото. Разтворът с носителя се приготвя непосредствено преди употреба. За един пълен масаж се изразходват около 15 мл смес от растително масло, в което са добавени 7 - 8 капки етерично масло или смес от масла. Растителното масло може да бъде бадемово, масло от пшеничен зародиш, зехтин и др.

3. Обогатяване на шампоани: Шампоаните с добавени етерични масла укрепват косъма, подобряват състоянието на кожата на главата и са ефикасни против пърхот. В 100 мл неутрален шампоан се добавят 10 – 15 капки масло.

4. Инхалации: В подходящ съд се кипва около 1 литър вода. Капват се няколко капки масло или смес от масла. Вдишват се изпаренията.

5. Ароматизираща лампа: Налейте в съда на арома лампата топла вода, добавете малко етерично масло (1 - 5 капки) и запалете свещта. Броят на капките масло зависи от големината на помещението. Постепенното изпаряване на маслото става за сметка на подгряването на водата. Водата не трябва да кипи, иначе качеството и въздействието на аромата ще се променят. Процедурата се извършва в проветрено помещение, при затворени врати и прозорци.
Внимание! Никога не оставяйте лампата горяща без надзор!

6. Ароматизатор за въздух: 5 – 10 капки се капват върху сухи цветя, потпури или друг подходящ абсорбентен материал.

7. Ограничения: Никога не прилагайте етеричните масла директно върху кожата, а смесени с носители.

Преди употреба прочетете листовката!
Не използвайте етерични масла при бременност, кърмене, епилепсия, високо кръвно налягане, алергични кожни и дихателни болести, и при деца под 6 години!
Да се съхранява на тъмно, хладно, в добре затворени оригинални шишета, на недостъпни за деца места.
Да не се поглъща! Да се избягва контакт с очите.Употребата се ограничава до един път дневно, през ден, общо 5 – 6 пъти с един тип комбинация от масла. Препоръчително е след такъв курс да се смени на маслото или сместа с друга подходяща смес от масла.

Допълнителна информация

Производител Ареон
Съставки 100% натурално етерично масло.
Продуктов № 240291
Нетно количество 10ml
Държава производител България

Потребителски мнения

Чаено дърво масло Review by Зоя
Качество
Цена
Високо качество,отлична цена!
Искам да добавя-ако не сте алергични чаеното дърво може да се приема вътрешно сутрин на гладно върху чаена лъжичка мед се слагат 3/три/капки чаена дърво и се изяжда. Лично аз го правя винаги,когато кашлям,имам температура,умора...Всеки може да го изпробва.Приема се 5-10дниЖелая на всички здраве и още здраве. (Публикувано на 15.06.2020)

Оставете коментар

Вие коментирате: Масло чаено дърво 10мл

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена

Други продукти, от които може да се интересувате