Масло от черен кимион 30 капсули

БиоВита

19.99лв

Без ГМО
  • Описание

  • Допълнителна информация

Маслото от семената на черен кимион е известно като „течното злато на фараоните“, заради намереното от известния египтолог Хауърд Картър флаконче в гробницата на Тутанкамон и други египетски фараони.

Последните 40 години маслото се проучва активно, като за този период да проведени повече от 200 университетски проучвания. С основно участие на черния кимион в билкови композиции има регистрирани 5 патента в САЩ е Европа. Маслото от семената на Египетски черен кимион е с претенции за най-високо качесвто. Добива се чрез студено пресоване и последваща филтрация. Маслото има светлокафяв цвят и е с много приятен, пикантен аромат, като добре се съчетава с други билкови масла и цитруси.

Предназначение

• Спомага за нормалните функции на имунната система и поддържане на оптимално здраве. Характеризира се с уникалната комбинация от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза в клетките и клетъчна регенерация.
• Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини А, В1, В2, В6 и С, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед и цинк. Има високо съдържание на линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова и палмитинова киселина.
• Наличието на фитостероли спомага за нормална метаболитна функция и балансирани нива на холестерол и кръвна захар. Допринася за естествено здраве на сърдечно-съдова система.
• Една от най-важните съставки нигелон действа благоприятно на дихателните пътища.
• Уникалният за растението тимоквинон подпомага естествената среда в организма. Представлява силен антиоксидант и допринася за поддържане на оптимален баланс в организма.
• Маслото от черен кимион спомага за нормално храносмилане и работа на черения дроб.
• Активна е употребата му в дерматологията, поради неговите успокояващи, регенеративни възвръщащи жизнеността свойства.

Препоръка за дневен прием

1 капсула 500 mg дневно преди или по време на храна с повече вода.

Указание за употреба: За постигане на оптимални резултати се препоръчва 3 месечен

Противопоказания и странични ефекти: При спазване на препоръчителната дневна доза странични ефекти не се наблюдават.

Не се препоръчва при деца под 12 години, бременни и кърмещи жени.
Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

Условия на съхранение:На стайна температура 15-25 С, без пряка слънчева светлина, на сухо място.Да се съхранява на място недостъпно за деца.