Масло от конопено семе 100мл

Manolya Dogal ve Aromatik

44.29лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Конопените семена са семената на растението Cannabis sativa. Те са богати на незаменими аминокиселини в лесно усвоима форма, незаменими мастни киселини в перфектно съотношение. Добър източник на витамин Е под формата на алфа, бета и гама-токофероли и алфа-токотриеноли. Семената на конопа съдържат калий, магнезий, желязо, цинк, силиций, калций, желязо, манган, фосфор, хром и др. Маслото от конопено семе е богато на лецитин, липидна субстанция съставена от холин и инозитол, необходима за мозъка и за подържане на черния дроб. Източник е на имуноглобулини, които работят за повишаване на имунитета.

Ключови ползи

1. Богато на GLA

Гама-линоленовата киселина (GLA) е необходим градивен елемент за някои простагландини (хормоно-подобни химикали в организма), които спомагат за изглаждане на мускулите, контролират възпалението и телесната температура и са жизненоважни за други функции на тялото. Предполага се, че добавката от GLA е необходима за правилното хормонално здраве, особено за жени, страдащи от PMS-симптоми. GLA въздейства при ADHD, болка в гърдите, диабет и диабетна невропатия, сърдечно заболяване, високо кръвно налягане, множествена склероза, прекалена пълнота, предменструален синдром, ревматоиден артрит, кожни алергии.

2. При артрит и болки в ставите

Проучвания показват, че конопените семена и конопеното масло могат да бъдат полезни при облекчаване на симптомите на ревматоидния артрит.

3. За коса, кожа и нокти

Консумацията на масло от конопени семена води до подобряване на суха, червена, лющеща се кожа. Маслото също така прониква във вътрешните слоеве на кожата и насърчава здравословния растеж на клетките, което го прави много добро при различни кожни проблеми.

4. Рак

Поради перфектното си съотношение на мастни киселини, маслото от конопено семе спомага за естествения баланс на нивата на възпаление и укрепване на имунната система. Списанието “Британски вестник за рак” съобщава, че THC, съдържащо се в семената на конопа може да спре глиобластомната мултиформа (смъртоносна форма на рак на мозъка). Списанието относно изследвания и лечение на рака на гърдата потвърждава, че THC в семената на коноп подобрява ранния стадий на рак на гърдата. Изследователи от университета в Рощок, Германия, откриват доказателства, че канабиноидите, получени от конопените семена, могат да попречат на раковия растеж и метастазите, особено при рак на белите дробове. Всичко това показва потенциала на конопените семена като една от най-добрите противоракови храни.

5. Сърдечно здраве

Конопеното масло спомага за понижаване на високото кръвно налягане, чрез намаляване на LDL холестерола и повишаване на HDL холестерола.

6. Засилва имунитета

Омега-3 и омега-6 мастни киселини с мощните си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства подобряват имунитета, а имуноглобулините изграждат естествена бариера срещу микроби, вируси, бактерии, токсини по този начин засилват съпротивителните сили на тялото.

7. Добро средство за диабетици

Поради ниското съдържание на въглехидрати и захари, конопеното масло е отлично за диабетици. Хранителните вещества в него спомагат за понижение на нивата на кръвна захар.

8. При разширени вени

Подобно на други вещества, съдържащи омега-3 киселини, конопеното масло разрежда кръвта и така намалява опасността от образуване на кръвни съсиреци и на разширени вени.

Начин на употреба

Вътрешна употреба:

• профилактично за възрастни: 1 чаена лъжичка дневно.
• профилактично за деца над 5 години: ½ чаена лъжичка дневно.

Външна употреба:

• чрез директно втриване в кожата, косата, ноктите.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Конопеното масло действа разреждащо на кръвта, така че хора с проблеми с кръвосъсирването трябва да се консултират със специалист. При високи дози може да предизвика диария!

* Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

Съдържание: линоленова киселина /Омега 6/: 43 – 62%, алфа-линоленова киселина /Омега 3/: 19 – 25%, олеинова киселина /Омега 9/: 7 – 9%

Съхранение: на тъмно и хладно място, недостъпно за деца, с плътно затворена капачка.