Balev Bio
Балев Био Маркет

Мед от манука 250г MGO 400+

MANUKA HEALTH NEW ZEALAND LTDS

Балев Био Маркет

91.99лв

Мед от манука MGO 400+
  • Описание

  • Допълнителна информация

Мед от манука

Мед от манука - Новозеландското чудо

Медът от манука има най-силните антибактериални, противогъбични и противовъзпалетелни свойства, превъзхождащи многократно тези на всички останали видове мед. Най-важният антибактериален компонент, който има медът от манука, е метилглиоксал (MGO), който е с висока концентрация, за разлика от други видове мед, където не присъства в същите количества. В световен мащаб той е с най-високите доказани качества срещу инфекции, а бактериите не развиват резистентност към него. Манука всъщност е храст, подобен на чаено дърво, който расте в дивата природа в девствените земи на Нова Зеландия. Медът има тъмен цвят и специфичен аромат, при захаросването си образува много едри кристали. Продава се в напълно необработен вид, за да се запазят и най-крехките му ценни съставки. Всяко бурканче е със свой индекс за степен на антибактериално действие, отбелязан върху етикета. Уникалният манука фактор (UMF) осигурява гаранция, че медът е бил изпитан от независима лаборатория и се класифицира по стандартизиран метод за измерване на биоактивността. Медът от манука има силен аромат, леко горчив вкус, а консистенцията му е малко мазна. Изключително важно е да знаем, че в меда от манука се съдържат повече ензими, отколкото в обикновения мед. В меда от манука се съдържат много витамини от групата В (В6, тиамин, ниацин, рибофлавин, пантотенова киселина), желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, натрий, цинк. Концентрацията на всички тези полезни вещества в меда от манука е четири пъти по-голяма, отколкото в обикновения мед.

Основни свойства на меда от манука

Мед от манука ✔ Медът от манука се счита за най-мощния естествен антибиотик ✔ Той е най-богатият мед на витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти ✔ Подсилва имунната система при възпалителни процеси на различни органи ✔ Притежава киселинност, която възпира развитието на бактериите и отделя слаба кислородна вода с бактерицидно действие ✔ Съдържа органични съставки, които действат комбинирано срещу инфекциозния процес ✔ Подпомага терапията на злокачествени заболявания ✔ Намалява стойностите на „лошия” холестерол ✔ Намалява системно възпаленията при простуда, грип, кашлица, възпаление на венците, афти и кариеси. Успокоява гърлото и храносмилателния тракт ✔ Според научно изследване проведено през 2008г, медът от манука успешно елиминира бактериите причиняващи синусови инфекции. Смята се за по ефикасен от традиционните методи при борба с тези инфекции. ✔ Лекува инфекции на очите, ушите и синусите ✔ Лекува стомашно-чревни нарушения - при киселини и болки в стомаха, гастрит, язва на хранопровода, раздразнено дебело черво ✔ Заради мощните му антибактериални свойства, медът от манука може да се използва като средство за предотвратяване на зъбна инфекция ✔ Приложен повърхностно, медът от манука спомага за естественото лечение на кожни язви, рани, изгаряния и напукана кожа.

Прием и стойности на меда от манука

Препоръчителен дневен прием: 5g. Всяка лъжица от Монофлорният мед от манука MGO 400+ е: • 100% произход Нова Зеландия • Чист и непастьоризиран • Изследван за качество и чистота • Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал (най-малко 400mg/кг) • Подхранен и защитен от пчеларя до Вас Опаковката не съдържа Бисфенол-а (BPA). Manuka Health е посветена да се грижи и прави експертиза на всяка стъпка от процеса, като Ви гарантира, че всеки път получавате чист, автентичен Мед от манука.
  Хранителни стойности  за 100g
  Енергийна стойност  1400 kJ/335 kcal
  Мазнини  0g
  - от които наситени мастни киселини  0g
  Въглехидрати  82,1g
  - от които захари  82,1g
  Белтъци  0g
  Сол  0,03g
Съхранение: На сухо и хладно място при температура под 25°С.