Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Метилсулфонилметан (МСМ) на прах

Снимки

Метилсулфонилметан (МСМ) на прах 250г

Оставете коментар

Наличност: В наличност

10,99 лв.
ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА - за подпомагане на двигателната система

Подробности

Какво е МСМ


Предназначение: MСМ е абревиатура за Метил-Сулфонил-Метан (Methyl-Sulfonyl-Methane) – органично сярно съединение, което се среща в различни храни и се използва от нашето тяло за образуването на важни ензими, антитела, глутатион и съединителна тъкан. Допринася и за производството на аминокиселините серин, метионин и серотонин (т. нар. „хормон на щастието”). Сярата участва в синтеза на протеини и в катализирането на метаболитни процеси, които превръщат храната в енергия. МСМ играе важна роля за образуването на кератин, колаген, еластин, които осигуряват гъвкавост, тонус и сила на мускулите, костите, ставите, вътрешните мембрани, кожата, косата и ноктите.

МСМ е с произход от океаните, където микроскопичните планктонни серни съединения се освобождават в морска вода, където бързо се превръщат DMS, летливи серни съединения които се изпускат в атмосферата. В това прекъснато, газообразно състояние, DMS реагира с озона и ултравиолетови слънчеви лъчи, за да се създаде DMSO (диметилсулфоксид) и DMSO2 (диметил-сулфонил-метан), известни като MSM. След като попадне метилсулфонилметана (МСМ) с дъжда на земята се събира и концентрира в растенията. Въпреки, че MСM е в изобилие в природата, дори и най-богатите природни източници осигуряват MСM на нивата на няколко части на милион. Натуралният добив на MСM от дървета не е възможен. MСM се получава чрез окисляване на DMSO. Този процес е паралелен с естественото окисляване на DMSO към MСM, което става в морската атмосфера и се произвежда МСМ, като този химически идентичен акт се среща в природата.

5 начина, с които МСМ е полезен за здравето ни


1. Източник на сяра – един от най-важните елементи в тялото ни, участващ в изграждането на мускулна тъкан.
2. Покрепа за костите и ставите – подпомага разтварянето на калциевите отлагания в тялото, подобрява гъвкавостта, облекчава подуването.
3. Детокс ефект – повишава пропускливостта на клетките, с което улеснява изхвърлянето на излишните флуиди и токсини.
4. Грижа за кожата – доставя колаген и кератин – най-важните елементи за кожата, косата и ноктите. Заради това го наричат още „минералът на красотата“.
5. Естествен стимулант – улеснява усвояването на хранителни вещества, с което повишава жизнеността и нивата на енергия.

Препоръчителен дневен прием: 0,5g два пъти дневно. Комбинирайте с плодов сок за по-добър вкус. Постепенно можете да увеличите дозата до 1g два пъти дневно. Добре е да пиете повече вода, когато приемате тази хранителна добавка.

Дневният прием осигурява: 100% метилсулфонилметан (МСМ) на прах.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: На сухо и хладно място.

Допълнителна информация

Производител Балев Био
Съставки 100% метилсулфонилметан (МСМ) на прах
Продуктов № 270285
Нетно количество 250g
Страна на произход Китай

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Метилсулфонилметан (МСМ) на прах 250г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена