Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Минерална вода "Лауретана"

Снимки

Минерална вода "Лауретана" 1л (с включен амбалаж)

Оставете коментар

Наличност: В наличност

2,99 лв.
Минерална вода "Лауретана"

Подробности

Лауретана - Истинска чистота и свежест от Алпите

Минерална вода


Водата Лауретана извира в девствена и дива земя на повече от 1000 метра надморска височина, северно от Пиемонт, природна среда, защитена и незамърсена, далеч от промишлени и селскостопански обекти. Идва от хидрогеоложката зона на ледника Монте Роса, която със своите 4600м се намира на границата между Италия и Швейцария. Минералната вода тече дълбоко, запазвайки непроменени всичките си качества.

Коритото по пътя на водата е съставено от гранит, кристална скала с много древен геоложки състав. По този начин се филтрира и предпазва минералната вода от примеси, запазва я микробиологично чиста и освобождава нисък процент минерали. Това е причина Lauretana да е най-леката вода в Европа.

Водата Лауретана има особено детоксикиращо действие.

От всички изворните и минерални води в Европа Лауретана съдържа най-малко количество минерално съдържание - само 14 милиграма на литър. Изследвания са доказали, че Лауретана стимулира бъбреците и поради ниската си минерализация е идеална за бебета.5 добри причини да пиете вода Лауретана


Минерална вода

1.Лекота
Лауретана е лека вода: само с 14 милиграма на литър TDS (количеството на съдържащите се минерали) насърчава висока диуреза, която помага на организма да елиминира остатъците от метаболизма като урея и креатинин.

2.Твърдост
Измерва се във френски градуси (°F) и изразява съдържанието на соли на водата, главно калций и магнезий; Lauretana е мека вода само с 0,55°F. Тази ниска твърдост помага да се предотврати развитието на камъни в бъбреците.

3.PH
РН на лауретана е 6,3. Леко кисела, тя помага за храносмилането и спомага за предотвратяване на окислителните процеси. За да се изчисли ефектът на храната върху киселинно-алкалното равновесие на организма, не се отчита нейното рН, а така нареченото потенциално бъбречно киселинно натоварване (PRAL). Водата Lauretana е леко алкализираща (PRAL - 0.7 mEq/d), но близо до неутралност.

4.Чистота
Lauretana е вода с висока чистота; източникът е разположен на 1050м надморска височина и се захранва от ледниците, далеч от градове, промишлени зони, животновъдни стопанства и други източници на замърсяване, които биха могли да компрометират качеството и.

5.Без натрий
Дори ако съдържанието на натрий в питейната вода не влияе много на дневния баланс, трябва да вземем под внимание, че западните диети са твърде богати на натрий. Лауретана, освен ниското съдържание на TDS, има и много ниско количество натрий (само 1 милиграм на литър), което стимулира диурезата и в същото време помага на хидратацията.„Познавам водата Lauretana от няколко години и тъй като изучавах нейните химико-физични свойства и физиологични ефекти, обикновено я препоръчвам както за отслабване, така и за диети за спортисти. Препоръчвам го и на пациентките си, защото вода с такъв нисък твърд остатък осигурява отличен обмен на вода и стимулира диурезата и премахва натрия в излишък. Дори онези пациенти, които обикновено се оплакват от трудностите, свързани с консумацията на необходимото дневно количество течност, могат да пият точното количество вода, благодарение на характерната и лекота. Самият аз я използвам ежедневно заради нейните безспорни органолептични свойства“.
Професор Доктор Антонио Паоли (Професор по спортни науки)
Медицински факултет - Университет на Падуа
Допълнителна информация

Производител Lauretana
Продуктов № 170373
Нетно количество 1l
Държава производител Италия

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Минерална вода "Лауретана" 1л (с включен амбалаж)

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена