Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био кокосов орех "Изпий и изяж"

Снимки

Био кокосов орех "Изпий и изяж"

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

3,99 лв.
Био

Подробности

Младият кокос, представлява добре познатия ни кокос, но в по-ранна фаза на узряване. Характерното за него е по-меката черупка, в която се крие фин и нежен тънък слой кокосово месо.

Кокосовият орех е безценен дар от природата и е изключителна високоенергийна храна.

Кокосовият орех е плодът на кокосовата палма, която обикновено расте във влажни тропически и крайбрежни райони. Той е средно голям зелен плод, в който има голям орех с три трапчинки. Във вътрешността му има бяла твърда ядлива ядка наричана копра. Тя от своя страна е източник на на кокосово мляко и масло. След изсушаване пък може да се настърже на кокосови стърготини.

Състав на кокосовия орех


Кокосовият орех съдържа средно около 6% вода, 67% мазнини, 17% въглехидрати, 9% белтъци.

Кокосовият орех е много богат на магнезий, натрий, калий, желязо, фосфор, мед и цинк и витамини от група В. Кокосовият орех е богат и на протеини и фибри и има голямо разнообразие от витамини като С, Е, К, фолиева киселина. Кокосовият сок не съдържа мазнини и е нискокалоричен.

Ползи от кокосовия орех


Кокосът стимулира функцията на черния дроб
Ако се приема в умерени дози той може да подпомогне процесите по детоксикация в тялото. Кокосът увеличава възможността на черния дроб да използва мазнините за енергия, като повишава и скоростта, с която се изчистват токсините от черния дроб. Резултатът е увеличаване на енергийните нива.

Кокосът подобрява функциите на мозъка
Кетонните тела от кокосово масло служат като храна за мозъка и нервната система, когато нашите клетки развиват резистентност към инсулин. При инсулинова резистентност, кетонните тела, получени от кокосово масло служат за защита на невроните, когато глюкозата не е налична.

Средноверижните триглицериди осигуряват енергия за мозъка и могат да го предпазят от структурите, формиращи Алцхаймер.

Кокосът не съдържа холестерол
Редовното консумиране на кокосови продукти нормализира холестерола. По този начин се стимулира тяхното трансформиране в прегненолон. Прегненолонът от своя страна стимулира паметта, намалява стреса, действа възстановяващо при умора, оказва благоприятен ефект върху кожата и намалява торбичките под очите.

Кокосовото мляко е полезно за сърцето
Кокосовото мляко пък е много полезно за работата на сърцето и за еластичността на кръвоносните съдове.

Кокосът помага за отслабване
При всекидневно приемане по малко кокосово олио, то ще съдейства по-бързото изгаряне на калориите, в резултат на засилената обмяна на веществата. Кокосовото олио ускорява метаболизма.

Допълнителна информация

Производител Тайланд
Продуктов № 010895
Количество 1 бр.

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био кокосов орех "Изпий и изяж"

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество

Други продукти, от които може да се интересувате