favorite_product
favorite_product

Натурален активен въглен за филтриране на вода, монети 4/5бр.

KURO BO (PTY) LTD

favorite_product
favorite_product

16.49лв

Натурален активен въглен за филтриране на вода, монети
  • Описание

  • Допълнителна информация

Начин на употреба: Първите по рода си в Африка и научно доказани филтри, монетите с активен въглен KURO-Bō не съдържат никаква пластмаса, са устойчиво и подлежащо на рециклиране решение за пречистване на вода. Най-добрият воден филтър от ново поколение - за дома или по време на пътуване.

Независимо дали са комбинирани с нашата Gō-Ecō стъклена бутилка за вода или вашата собствена бутилка за многократна употреба, една кутия монети KURO-Bō осигурява до 3 месеца естествено пречистена вода в движение. Цялата опаковка (4-5 броя) пречиства 1л вода наведнъж. За 500мл добавете само половината монети.

СТЪПКА 1:

Извадете KURO-Bō Kōins от компостираната торбичка, направена от царевично нишесте. Загрейте в плитък тиган чешмяна вода и ги варете за 10 минути, след което я оставете да изстине.

СТЪПКА 2:

Напълнете контейнера или бутилката си с до 1 литър чешмяна вода. Добавете охладения въглен KURO-Bō към водата. Естественият процес на пречистване започва веднага, но изчакайте 2-3 часа за най-добри резултати. Водата е повече от 1 литър? Просто добавете още KURO-Bō монети. Не е необходимо да премахвате Stick или Kōins през месеца; всичко, което трябва да направите, е да долеете водата!

СТЪПКА 3:

Реактивиране, повторна употреба и рециклиране

• След 1 месец ежедневна употреба, сварете KURO-Bō Kōins в продължение на 10 минути, оставете ги да се охладят и ги пуснете направо обратно във вашия съд с вода
• След 2-ия месец, активирайте отново KURO-Bō и го използвайте повторно както преди.
• След 3 месеца ежедневна употреба, рециклирайте монетите от активен въглен KURO-Bō по различни иновативни и екологични начини, например, като я сложите в купата с вода на вашия домашен любимец; използвайте я като биотор за вашите растения, като органичен пречиствател на въздух или влагоабсорбатор или я поставете в хладилника си, за да удължите срока на годност на вашите пресни плодове и зеленчуци.

ИСТОРИЯТА

Употребата на дървесината Бинчотан (Binchotan) започва преди хилядолетия по време на епохата Джомон, 1000 г. пр.н.е. Тъй като техниките за производство на дървени въглища се развиват в средновековния период и Ча-до (Пътят на чая) става все по-важен елемент в японския бит и култура, се появява по-голямо разнообразие от дървени въглища. Поколения находчиви занаятчии, добиващи въглища в района Уакаяма (Wakayama) откриват универсалната употреба на Binchotan: като гориво за готвене, тор за почвата, обезмирисител и пречиствател на вода.

Всяка натурална пръчка за филтриране на вода KURO-Bō Binchotan Stick, както и монетите от активен въглен Kōin се произвеждат по древна японска технология:

Висококачествената твърда дървесина се добива експертно и устойчиво, след което се пече от квалифицирани занаятчии в специализирана пещ - първо при ниска температура, а след това на изгарящите 1200ºC. Това кара дървата да се карбонизира и активира, разширявайки структура на порите й, за да увеличи максимално способността й да абсорбира токсините. 7 - 14 дни по-късно карбонизираната дървесина се изважда от пещта и се гаси със смес от пръст, пясък и пепел, която й придава белезникав оттенък. След като се охлади, активираният въглен или „бял въглен“ се реже внимателно на ръка.

ЗДРАВНИ И ЕКОЛОГИЧНИ ПРЕДИМСТВА

Тази иновативна древна технология за естествено филтриране на вода, използвана от векове в Япония („Бинчотан“), е различна от всеки традиционен филтър, наличен днес - както по отношение на ползите за здравето, така и по невероятните си екологични характеристики.

Магнитът за токсини, създаден естествено от природата, KURO-Bō е уникален 100% натурален, рециклируем филтър без пластмаса, изработен от чист активен въглен, за който е научно доказано, че:

• Пречиства * (премахва тежки метали / химикали)
• Минерализира * (обогатява водата с минерали, като Mg, Ca)
• Подобрява вкуса и миризмата (премахва хлора)
• Премахва бактериите * (E. coli)
• Балансира киселинното pH *

Добавете KURO-Bō пръчки или монети (Kōins) към водата си у дома. Препоръчително е да държите питайната си вода в стъклена бутилка, керамична бутилка или бутилка от неръждаема стомана, като така не рискувате да се изложите на потенциално токсични пластмасови бутилки, при които е възможно изпускане на химикали във водата. Освен това, 100% от продуктите и опаковките на KURO-Bō са устойчиви, биоразградими / компостируеми и рециклируеми. Ние, от KURO-Bō сме твърдо „ПРОТИВ“ използването на пластмаса за еднократна употреба.

* Тестван в акредитирана от SANAS лаборатория за изследване на вода в Кейптаун.

ВЪЛНИ НА ПРОМЯНАТА

Погрижете се за своето утре, като направите промяната днес. Прекалено често се възползваме от продукти, които струват земята много. Буквално. KURO-Bō предлага съзнателен избор на потребителите: възможност да инвестираме в здравето си и в това на земята, вместо пасивно да трупаме тон след тон пластмаса и въглеродни емисии в ескалиращата екоепидемия. KURO-Bō е природен филтър за вода без пластмаса! Производството и опаковането му са екологично чисти, устойчиви и 100% рециклируеми процеси – дори и с „найлоновата торбичка“, която е направена от компостирано царевично нишесте.

Минимални емисии на въглероден двуокис

Ангажирани с философията на KURO-Bō за минимално въздействие върху околната среда и максимално подпомагане на общността, KURO-Bō:

• оглавява програма за почистване на плажа #KuroBoKlean в Кейптаун
• допринася както с дървени въглища, така и със спонсорство в различните програми за залесяване и образование на Greenpop в Африка
• възлага на фамилна, екологично чиста фабрика за стъкло в Свазиленд да създаде 100% рециклирани, 100% уникални ръчно изработени стъклени гарафи.
• предлага ръчно изработени 100% рециклирани стъклени 12,5L и 6L дозатори за вода.
• предлага ръчно изработени и ограничени серии стъклени бутилки за вода Gō-Ecō.