best_seller
favorite_product

Био листо Алое Вера

Louis Aloe

best_seller
favorite_product

15.49лв

Био Цената е за 1 кг
  • Описание

  • Допълнителна информация

Обявената цена е за 1кг, а едно листо алое вера тежи между 600гр и 800гр, съответно крайната цена се формира след претегляне на листото.

Листо от Алое ВераАлое Вера (Aloe Vera) или както е неговото научно име Aloe Barbadensis Miller е видът с най-силно изразени лечебни свойства. Съдържайки 200 различни съставки, някои от които много рядко срещани в природата, това чудотворно растение се използва непрекъснато в медицината и козметиката вече 4000 години.

Много са свидетелствата за използването на „магическата” билка от древните египтяни, гърци и римляни, както и от народите, населяващи Индия и Китай. Хипократ, бащата на медицината, описва лечебните му свойства и говори за облекчаване на стомашни болки при използването му. Ботаникът Диоскурид лекува със сока на растението натъртвания и синини, възпаления на сливиците, гингивит, болести на гърлото и проблеми в устната кухина.

Египетските царици Нефертити и Клеопатра са използвали Алое Вера като едно от основните вещества в грижата за красотата си.


Растението Алое Вера

То е със сочни листа, прилича много на кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите. Расте в райони с топъл и сух климат. Когато растението узрее, то произвежда прозрачна жълтеникава течност, подобна на желе, леко кисела на вкус, която се съдържа в листата му. Благодарение на веществата, които съдържа, и на тяхното взаимодействие, желето прониква дълбоко в кожата, почиства я и представлява естествено болкоуспокояващо.

Подпомага развитието на нови клетки, подобрява функционирането на тъканите и помага при заздравяването на рани. Притежава антибиотични, антимикотични и противовъзпалителни свойства, стимулира имунната система, успокоява нервната система, подпомага пречистването на стомашно-чревния тракт и спомага за детоксикацията на организма. Това чудодейно желе е в основата на Сока за пиене, който притежава лекарствени свойства. Алое Вера е незаменима съставка в кремове и лосиони.

Терапевтичните свойства, които притежава, могат да се забележат още щом се среже листото на алоето и сокът започне да действа върху самото растение на мястото на срязването.


Напълно естествено желе от алое вера

Във Верига магазини Балев Био Маркет ще откриете свежи листа от Алое Вера - 100% естествено желе във всеки един момент, когато се нуждаете от него.

Опаковката запазва непроменено алоето, така че продуктът остава в отлично състояние. Лесно и бързо можете да извадите желето от вътрешността на листото. Не е необходимо то да се филтрира, като по този начин се запазва непроменен и ненарушен природния баланс на лечебните му съставки.

Опитайте листата Алое Вера и усетете ползите от това чудодейно растение. Можете да включите Алое Вера в ежедневната си диета, наслаждавайки се на благотворните му свойства.

Имайки винаги у дома едно листо от Алое Вера можете да се справите незабавно с дребни злополуки, които биха могли да се случат на вас или дори на вашите домашни любимци. Можете сами да приготвяте кремове и да изградите естествен щит срещу остаряването на вашето тяло и лице.


На какво да обърнете внимание?

1. Алоето се счита за безопасно средство, когато се нанася върху кожата и рядко предизвиква алергични реакции.

2. Трябва да се внимава да не се приемат през устата прекалено големи количества алое, защото може да предизвика схващания и стомашни разстройства.

3. Приемът му трябва да се избягва от: жени в ранна и напреднала бременност, родилки, жени, които имат болки в коремната област, проблеми с илеума или алергия към чесън, кромид и към други растения от това семейство.

4. Алоето може да си взаимодейства с хидрокортизона, с диуретиците, с антикоагулантите и с лекарствените средства за лечение на диабет. Може да подобри функцията на панкреаса. Поради очистителното си действие може да промени нивата на калия в кръвта и да предизвика аритмии.


Алое Вера - безценна грижа за вашите домашни любимци

Желето от алое е изключително добро за употреба при кожни заболявания, които измъчват вашите четириноги приятели, като например: алергии, абсцеси, гъбични възпаления и редица други видове дерматити, като помага при регенерирането на клетките и зарастването на раните.

Внимание! Потърсете съвета на ветеринар, когато симптомите не отшумяват или се влошат.


В кои случаи да се използва алоето?

Рани и изгаряния: За успешното лечение на рана или изгаряне е много важно те да се поддържат чисти.

Храносмилателна система: Проблеми на устната кухина и венците, язви в устната кухина могат да бъдат успешно повлияни от алоето. Най-полезният начин за лечение в устната кухина е използването на желе. По-тежки състояния, като повръщане и диария, често се лекуват чрез използването на желе от алое като хранителна добавка.

Имунна система: Болести като астма, алергичен ринит, ринит, артрити и лупус. Използването на алоето чрез прием през устата може да бъде много полезно в случаите на хронични проблеми с имунната система.

СЪВЕТВАМЕ ВИ: Прекалено високата доза желе в храната на животното може да предизвика стомашни проблеми. При необходимост, намалете дозата.

Болести на очите и ушите: Една от най-често срещаните болести е Външен отит. Обикновено става дума за смесено замърсяване от акари, бактерии, гъбички и дрожди, но също така и от чужди тела (например растителни спори). Желето на алоето, съчетано с пчелен мед, може да е много полезно за лечение. Болестите на очите са много по сериозни и винаги трябва да се прави консултация с лекар.

Редкият разтвор на алое може да бъде полезен за роговицата.

Указания за приготвянето на желето за използване в спрей: Отрежете малко парче от листо на алое. Разбийте го добре с вода в блендер.

Пригответе по този начин много рядък разтвор за пръскане. Използвайте желето направо върху кожата.


Пийте всеки ден сок от алое, освободете се от стреса, почувствайте приятно освежаване и спокойствие

Съдържание на листото. Прясно отрязаните листа на алоето, при подходящо съхранение (10 градуса по Целзий) остават свежи за много седмици, при това без да губят голяма част от теглото си. Листото на Алое Вера съдържа от 60% до 80% желе.


Съставки на алоето

Екстрактът (сокът) от алое съдържа над 75 познати съставки с комплексно действие. Той е източник на витамини, метали и микроелементи. Богат е на захариди, ензими, стероли, антрахинони и салицилова киселина.

✔ Витамини - Витамините A, C и E, по-известни като „витамини срещу стареене”, спомагат при самопречистването на организма, подпомагат процесите на изграждане на здрава кожа, коса, зъби, както и при заздравяването на белези. Подпомагат защитните способности на организма срещу вируси и пречат на образуването на канцерогенни клетки, като в същото време подобряват издържливостта и подпомагат възпроизводствените функции. Витамин Е има доказано силни антиканцерогенни свойства. Витамините от група B подпомагат доброто функциониране на сърцето, зрението, правилното функциониране на нервната и мускулната система, подсилват паметта, концентрацията и равновесието. Алоето е едно от малкото растения, които съдържат витамин В12, който е много важен за вегетарианците, тъй като се съдържа единствено в храни с животински произход.

✔ Метали и микроелементи - Металите са много ценни съставки, които регулират водния баланс в човешкото тяло, съдействат при изграждането на еластин, подпомагат преноса на кислород до клетките, както и нормалната сърдечна функция, действието на нервната и мускулната система, а също така са нужни за коагулацията в кръвта. Имат антидепресивно действие и благоприятно действие при мускулни схващания (крампи).

✔ Аминокиселини - В алоето откриваме 18 от 20-те аминокиселини, основните градивни елементи на протеините, което определя и техните характерни свойства, които са необходими за човешкото тяло.

✔ Най-важното обаче е, че желето от алое осигурява 7 от 8-те аминокиселини, които са ни необходими и които човешкият организъм не може да произведе сам.

✔ Ензими - Разграждат въглехидратите, подпомагайки по-доброто им усвояване, улесняват разграждането и усвояването на мазнините, премахват триглицеридите от капилярите, спомагат за възстановяването на мускулите, давайки им енергия и намалявайки умората. Освен това възпрепятстват образуването на свободни радикали.

✔ Антрахинони - Действат като естествени антибиотици, като имат аналгетични, антибактериални, противомикотични, противовирусни, антибиотични и противовъзпалителни свойства. Особено ценни свойства притежава алоинът, който е отговорен за подобряване на състоянието на червата, като в същото време притежава и меко слабително действие.

✔ Стероиден, т.е. естествен кортизон - Помага при намаляване на холестерина и срещу алергичните реакции на организма, без да има страничните ефекти на химическите вещества.

Листо от Алое Вера

✔ Мастни киселини - Спомагат за регулиране на холестерина и на триглицеридите.

✔ Салицилова киселина - Основна съставка на аспирина, има болкоуспокоителен ефект.

✔ Ябълчена киселина - Подпомага страдащите от захарен диабет за регулиране нивото на захар в кръвта.

✔ Сапонини - Естествени вещества, които притежават почистващи и антисептични свойства.

✔ Лигнин - Участва в метаболизма и помага при затлъстяване. Етерични масла.

✔ Антисептици, бактерициди - могат да действат на вирусите. Микробите не развиват резистентност към тях и нямат странични ефекти.


Свойства на Алое Вера

• Естествено почистващо вещество поради наличието на сапонини. Прониква в тъканите, поради наличието на лигнини.

• Има болкоуспокоителен ефект върху тъканите в областта, в която се прилага, освобождавайки от болката и действайки дълбоко под повърхността, включително и при болки, които са свързани със ставите и мускулите

• Действа бактерицидно, когато се използва във високи концентрации за кратко време и при пряк досег с бактериите

• Действа като кръвоспиращо средство, намалявайки или спирайки кървенето

• Унищожава вирусите и гъбичките, когато остане за дълго време в пряк контакт и във висока концентрация

• Има антипиретично действие

• Има противовъзпалително действие

• Действа успокоително при сърбеж. Спира сърбежа и усещането за парене

• Естествен хидратант. Овлажнява всички слоеве на кожата

• Стимулира митозата (делението на клетката)

• Протеолитичните ензими разграждат мъртвата тъкан, почиствайки раните

• Подобрява кръвообращението в кожата (епидермиса)

• Дарява кожата и тялото със здраве, снабдявайки ги с витамини, микроелементи, захариди, ензими и аминокиселини

• Унищожава два вида вируси, които принадлежат към групата на вагиналните трихомониази


Как да извадите желето от листото и как да си направите свеж сок от Алое Вера

Поставете листото от алое на дъска за рязане и го нарежете с нож на парчета с големина, която ви е необходима. Разтворете го посредата и с помощта на лъжичка вземете желето. За да получите една лъжичка желе е достатъчно да отрежете 5 см. от свежо листо на алое. За външна употреба, например за лице или за да наложите ударено място, отрежете парче от 1 см.

АЛЕРГИЧЕН ТЕСТ - Намажете с желе от алое вътрешната страна на ръката на нивото на лакътя. След 15 мин. ще можете да забележите, дали по кожата ви се е появило зачервяване.


Внимание!

Алое вера няма магическо действие върху организма. Много е важно да се потърси лекарски съвет в случай, че имате здравословен проблем, преди да употребите Алое Вера.

За страдащите от хемороиди е позволена само външна употреба, а не вътрешно приемане.

За хора, които страдат от болести на бъбреците, претърпели трансплантация на чужди органи, възрастни и малки деца - първо потърсете лекарски съвет!


Лечение с алое вера

✔ Леки изгаряния - Отрежете парче от листото и го поставете върху изгореното място. Налагайте отново, докато изгарянето отшуми.

✔ Косопад - Нанасяйте върху кожата на главата желе от алое 2-3 пъти дневно. Оставете го за няколко минути и го отстранете. Прилагайте лечението най-малко 3 месеца.

✔ Синини от удар - Намажете с желе синината. Повторете 3 до 4 пъти дневно. Или поставете парче от листото върху удареното място. Болката и подутината ще намалеят осезателно.

✔ Гъбички по краката - Нанесете желето в областта, която желаете и увийте с бинт. Повтаряйте процедурата докато оплакването изчезне.

✔ Екземи - Използвайте външно, нанасяйки като крем. Пийте и по 1-2 лъжици ежедневно, докато екземата не покаже подобрение.

✔ Болки в ставите - Лечението с алое може да намали подуването и възпалението на ставите. Намажете проблемните области, като едновременно започнете и вътрешно приемане.

✔ Пийте в продължение на два месеца от 2 до 3 пъти дневно по 1–2 лъжички сок от алое заедно с плодов сок и 1 чаша вода. Щом симптомите отшумят, намалете дозата на 1 лъжичка сутрин и 1следобяд.

✔ Артритни заболявания - Смесете около 500гр сок от алое, 700гр мед и 1 литър червено вино. Разбъркайте добре. Поставете сока в хладилник, в бутилка с тъмни стени. Пийте по 50мл от сместа 30 мин. преди хранене, 3 пъти на ден.

✔ Хемороиди - Намажете с желе. Действа оздравително.

✔ Вагинит - Представлява най-добрия вагинален душ. Смесете желе от алое и вода, докато получите рядък разтвор.

✔ Зъбобол и устна хигиена - Поставете 1 лъжица желе в чаша вода. Разбърквайте 3 мин., като след това използвате за гаргара или поставете парченце от желето върху зъба.

✔ Акне - Алоето намалява отделянето на мазнини по кожата, като по този начин намалява образуването на пъпки. Използвайте желето, като нанасяте върху лицето от 2 до 3 пъти дневно. Желето се поглъща бързо (за 10 мин.) и ще почувствате кожата си по-мека и по-малко зачервена. Добавете желе от алое в хранителната си диета и ще забележите как лицето ще засияе от здраве.

✔ Псориазис - Пригответе смес от 50 % извлек от алое и 50 % рициново масло. Нанасяйте 3 пъти на ден в продължение на 5 последователни дни от седмицата за период до 4 седмици.


Приготвяне на сок от листо от алое вера

Сок от Листо Алое Вера

• Разбъркайте в чаша вода (250 мл.) 2 лъжици желе от алое.

• За да получите 1 литър сок, отрежете парче, с дължина от 10 до 15 см.

• Можете да използвате цялото желе от един лист и да приготвите сок, който можете да съхранявате в хладилник. От едно листо на алое можете да приготвите приблизително 2 – 3 литра сок.

• Добре е използването на желето да стане в кратък период, защото в противен случай губи благотворните си свойства.


Плодови сокове с алое

Можете да смесите желето от алое с натурален сок по ваш вкус. Поставете една част желе от алое в смесителя (блендера) и добавете 1 литър сок по Ваш избор. Ако желаете, добавете и малко вода. Разбърквайте около 3 минути, за да бъде сместа готова. Сокът се съхранява в хладилник за една седмица, но е по-полезен за здравето ви, ако се изпие в рамките на два дни след приготвянето.

Подходящото количество сок е една чашка (от ликьор) два или три пъти дневно. Избягвайте да пиете по-големи количества сок, отколкото се нуждае организмът ви, тъй като сокът ще се отдели неизползван.


Алое Вера – растението на младостта

Много козметични продукти са базирани на алоето. Известно е, че действието на ензимите намалява и често заличава бръчките и петната. Кожата поглъща алоето до 4 пъти по-бързо от водата.

Спомага за почистване и отпушване на порите на кожата, като тя поглъща влагата и подхранващите съставки, които то съдържа. Успокоява и изглажда кожата, поддържа я свежа и мека.


Нощен крем и изморени очи

Подпомага циркулацията на кръвта в капилярите, като по този начин се бори с торбичките под очите. Подходящ за използване при всички видове кожа.

Указания за приготвяне: 50гр. желе от алое, 50мл. дестилирана вода, 50гр. почистена и нарязана на едро краставица.

Смесете добре всички продукти в блендер. Поставете крема върху лицето си преди сън и го оставете да действа през цялата нощ.

На сутринта изплакнете с хладка вода. Съхранявайте крема в хладилник до 7 дни.


Овлажняващ крем за мазна и смесена кожа

Указания за приготвяне: 5 лъжички желе от Алое, 1 лъжица глицерин, 5 капки етерично масло по ваш избор (напр. розово масло).

Листо от Алое Вера за Козметика


Балсам за напукани устни

Указания за приготвяне: 1 лъжичка желе, ½ лъжичка масло от орех, ½ лъжичка масло витамин Е.

Разбъркайте много добре. Съхранявайте сместа в стъклен съд.


Освежаващо и успокояващо желе за изморени крака

Указания за приготвяне: 2 лъжички алое, ½ лъжичка етерично масло от мента.

Смесете съставките в купа и когато усетите краката си изморени и натежали, нанесете с масажиращи движения малко количество, като продължите да масажирате докато се поеме от кожата.