Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био овче кисело мляко

Снимки

Био овче кисело мляко 200г

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

1,99 лв.
Био

Подробности

Пасищно отглежданите овце от село Мирково Ви изпращат много поздрави! От тях идва и това чудно кисело мляко, при което няма 6-5, а има цели 6,5% масленост. Това е една напълно пълна масленост, защото не се контролира процента ѝ след издояването на млякото.

Каймакът на киселото овче мляко пък се намира точно под капачката – предпочитаме да запазим максимално естествен състава и вида на нашето мляко и затова не го хомогенизираме.

Една кофичка от 200 г с това гъсто и плътно кисело мляко, с богати хранителни качества, е напълно достатъчна за цяла закуска. С малко тахан или мед, или пък и с двете. С малини или банан, или други плодове.

Как се прави


Прясното мляко се пастьоризира за 30 минути, после се изстудява до около 43, 5 градуса и се добавя закваската. Заквасваме киселото мляко с двете традиционни за България бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Престоява в кофички за 6 часа на посочената температура и още около половин час на стайна температура, след което се прибира на студено, за да се спре процесът на ферментация.

  Хранителни стойности  за 100g
  Енергийна стойност  397 KJ/95 kcal
  Мазнини  6,5g
  - от които наситени мастни киселини  4,1g
  Въглехидрати  4,2g
  Белтъци  5g
  Сол (натрий) - от млякото  0,1g


В хладилник, при температури между 2 и 6 градуса.

Допълнителна информация

Производител БИО БЪЛГАРИЯ ООД
Търговска марка HARMONICA
Съставки Био сертифицирано пълномаслено, нехомогенизирано овче кисело мляко от пасищни животни, заквасено с пробиотична българска закваска от Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Продуктов № 020642
Нетно количество 200g
Държава производител България

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био овче кисело мляко 200г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена