Пробиотик Лактохеликс с екстракт от охлюв 20 капсули x 450мг

Selur Pharma

24.99лв

Без ГМОБез консервантиБез добавена захарБез оцветителиБез глутен
  • Описание

  • Допълнителна информация

ЛактоХеликс е нов иновативен синбиотик разработен от научен колектив под ръководството на проф. Алберт Кръстанов от Университета по хранителни технологии гр. Пловдив.

ЛактоХеликс е изцяло натурален комплексен синбиотичен препарат за цялостно решение на проблемите на стомашно-чревния тракт.

ЛактоХеликс съдържа: лиофилизиран екстракт от охлюви Helix Aspersa, пробиотични бактерии, пребиотик /инулин/

Екстракт от охлюви

Секретът от охлюв съдържа антибактериални и антивирусни пептиди и протеини, гликолова киселина, колаген тип 1 и 2, еластин, витамини А, С , Е, разнообразни минерали, мед, цинк, желязо и др.

Секретът на охлюва има специфични антимикробни свойства. Унищожава бактериите ешерихия коли, стафилококи и други, които често предизвикват възпаления. Поради наличието на редица пептиди, проявяващи антибактериални свойства, екстракта от охлюви може успешно да се прилага в комбинация с антибиотична терапия срещу инфекции, причинени от Helicobacter pylori. Той действа като естествен антибиотик, и за разлика от лекарствата, към него не се развива резистентност.

Със своите комплексни качества секретът от охлюви оказва благоприятен ефект върху възпалена лигавица на стомаха, при язви и рани в стомаха, както и върху целия храносмилателен тракт и стимулира имунната система.

Пробиотични бактерии

Пробиотичните бактерии поддържат и регулират бактериалния баланс на микрофлората на стомашно-чревния тракт при дисбактериози, диарии, стомашно-чревни инфекции, след лечение с антибиотици, а също така и при профилактика на усложнения вследствие прием на антибиотици, при нарушени функции на храносмилателната система (подуване на стомаха, киселини в стомаха, метеоризъм, запек, увреждане на чревната лигавица, лактозна недостатъчност). При редовна употреба продуктът нормализира имунната система, понижава алергичните реакции, подтиска развитието на гнилостни бактерии, намалява повишеното газообразуване в червата, понижава нивата на лошия холестерол.

Пребиотик (инулин)

Инулинът се извлича от корените на цикорията и земната ябълка.

Инулинът подпомага развитието на полезните бактерии от рода „Бифидус“ в дебелото черво. Инулинът намалява токсичните метаболити, действа против запек, намалява чернодробния холестерол и триглицериди, нормализира нивата на кръвната захар, подобрява липидния метаболизъм при пациенти с диабет тип 2, подобрява абсорбцията на минералите в организма, предотвратява развитието на диабетични ретинопатии, понижава вероятността за развитие на сърдечно-съдови заболявания, нормализира въглехидратната и мастна обмяна при затлъстяване и помага за намаляване на излишната телесна маса. По естествен път намалява чувството на глад.

С разнообразните свойства на съставките си, комплексният синбиотичен препарат може успешно да се използва за цялостно решаване на стомашно-чревни проблеми:

• възпаление на лигавицата на стомаха
• нарушена микрофлора в червата след използване на антибиотици
• нарушена работа на червата (синдром на раздразненото черво)
• нарушена обмяна на веществата и повишено тегло
• недобро храносмилане
• подуване и газове
• за повишаване на имунната система

Странични действия: не са наблюдавани в посочените дози.

Противопоказания: при повишена чувствителност към някои от компонентите на продукта.

Начин на употреба: за възрастни по 1-3 капсули на ден. За деца от 3 до 14 години - по 1 капсула дневно. Приема се преди хранене, заедно с малко количество вода. Да не се превишава дневната доза!

Не съдържа ГМО, глутен, захар, консерванти и оцветители.

Продуктът не е лекарствено средство и не е заместител на разнообразното хранене.

Съхранение: в сухи помещения, при температура по-ниска от 8°С. Да се съхранява на недостъпни за деца места!