Balev Bio
Балев Био Маркет
Балев Био Маркет
promo_product

Пъдпъдъчи яйца 12 бр.

ЗП Божидар Стоичков

Балев Био Маркет
Балев Био Маркет
promo_product
33%
1.59лв
беше 2.39
Пъдпъдъчи яйца
  • Описание

  • Допълнителна информация

Пъдпъдъчи яйца

Ценен дар от природата и полезна храна за нас

Яйцата на пъдпъдъците се считат за един от най-ценните хранителни продукти. Богати са на много витамини и микроелементи и то без наличието на холестерол. Яйцата от пъдпъдък са с много малки размери – между 10-12g.

Пъдпъдъчи яйца като високостойностна храна

Пъдпъдъчитe яйца са високостойностна храна, която има редица невероятни ползи за здравето и Вие може да се изненадате колко ценни могат да бъдат те за Вас, като Ви помагат да бъдете здрави и свободни от заболявания и болести. Пъдпъдъчите яйца съдържат три или четири пъти по-голяма хранителна стойност от тази на кокошите яйца, пет пъти повече калий и желязо съдържат 13 на сто протеин, докато кокошите са само 11 на сто. Те съдържат почти три пъти повече витамин В1, витамин В2 и витамин А.

Пъдпъдъчи яйца като лечебна храна

Пъдпъдъчите яйца отдавна се използват като лечебна храна, както и като хранителна добавка. Въпреки малкия си размер, тези яйца са пълни с хранителни вещества и минерали, от които човешкото тяло се нуждае. Те имат антибактериални, имуномодулиращи свойства, които предпазват от много болести. Пъдпъдъчите яйца са идеално средство за укрепване на имунната система.

Пъдпъдъчи яйца

Пъдпъдъчи яйца като източник на витамини

Пъдпъдъчите яйца са много ценен източник на витамини A, B1, B2, B6, B12 и витамин D, желязо, магнезий, цинк, калций, мед, фосфор и други основни хранителни микроелементи, минерали и аминокиселини. Фосфорът спомага за умственото развитие, за това пъдпъдъчите яйца е добре да присъстват на трапезата на учениците и студентите. Благодарение на фосфора пъдпъдъчите яйца са и прекрасен стимулатор на потентността. За разлика от кокошите яйца пъдпъдъчите не предизвикват алергия и затова могат свободно да се консумират от деца. Те дори потискат много видове алергии.

Как да консумираме пъдпъдъчи яйца

Те са идеални за украса на салати и предястия, но също така можете да ги сервирате и просто сварени и нарязани на половинки. Трябва се знае, че пъдпъдъчите яйца могат да се консумират сурови, като така се запазват напълно техните хранителни вещества, които след обработка могат да бъдат донякъде изгубени. Заради огромните ползи за човешкото здраве е добре редовно да включваме в менюто си пъдпъдъчи яйца.