Пълен комплект за Dolce Gusto кафемашина с 2 бр. капсули

WayCap Srl

59.99лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Съдържа 2бр капсули от неръждаема стомана за многократна употреба, 1 тампер и 1 опорен пръстен.

Капсулите са съвместими с всички кафемашини Dolce Gusto®.

Използвайте без ограничения и с желаното от Вас кафе! Пестете пари, опазвайте околната среда, преоткрийте вкуса си.


Инструкции за употреба

WayCap® за Dolce Gusto® е капсула за многократна употреба от неръждаема стомана, която е съвместима с всички кафемашини Dolce Gusto®.

Внимание: Капсулата WayCap® е изпитана за употреба с мляно кафе. Фирма WayCap Srl не носи отговорност при увреждане от неправилна употреба на капсулата. Фирма WayCap Srl не носи отговорност при увреждане в резултат на употреба с течности, твърди вещества или друго различно от мляно кафе. Дръжте далеч от досег на деца. Капсулата се нагрява по време на процеса на приготвяне на кафе и има опасност от изгаряне. Изчакайте поне 10 минути след употреба преди почистване. Използвайте внимателно.

Инструкции за употреба:

1. Свалете силиконовата капачка;

2. Уверете се, че капсулата и капачката са идеално сухи;

3. Уверете се, че големият филтър е поставен правилно под силиконовата капачка;

4. Поставете капсулата върху опорния пръстен, както е показано на (фиг.1);

5. Изберете желания от Вас малък филтър, както е показано на (фиг.2) и го поставете на дъното на капсулата. Всеки филтър е предназначен за определен начин на смилане на кафето. Филтърът с по-малък брой отвори е за еспресо, а този с по-голям брой отвори - за мока или филтърно кафе;

6. Напълнете капсулата с помощта на чаена лъжичка, както е показано на (фиг.3). Количеството кафе, трябва да бъде между 7.5г и 8.5г;

7. Натиснете леко с тампера и се уверете, че капсулата е напълнена до две трети от капацитета си, както е показано на (фиг.4). Не превишавайте тази граница, в противен случай капсулата няма да се затвори правилно;

Когато опитвате нов вид смляно кафе или смес от кафе, направете първото кафе, без да натискате прекалено силно. След това в зависимост от резултата регулирайте натиска или изберете друг филтър. Например, ако кафето е воднисто, изберете филтърът с по-малък брой отвори. Ако количеството готово кафе е недостатъчно, използвайте филтърът с по-голям брой отвори.

8. Поставете силиконовата капачка върху капсулата и натиснете докато се затвори напълно;

Внимание: Не пълнете капсулата твърде много, в противен случай тя няма да се затвори правилно и няма да се запечата херметично, което създава риск кафемашината да се счупи.

9. Поставете капсулата в държача за капсула, подравнявайки дупката на силиконовата капачка правилно, както е показано на (фиг.5).

10. Натиснете бутона за старт.

Внимание: Не пипайте капсулата поне 10 минути след употреба, защото е значително нагрята. Винаги използвайте внимателно, за предпочитане хващайте в краищата, а не в основата.

Почистване:

Внимание: Уверете се, че капсулата е изстинала и я извадете внимателно от кафемашината, като предварително сте изчакали поне 10 минути след употреба.

1. Свалете силиконовата капачка;
2. Отстранете остатъците от кафе с помощта на дръжката на чаена лъжичка;
3. Изплакнете капсулата под течаща вода.