Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Рамбутан

Снимки

Био рамбутан - Индонезия

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

39,99 лв.
Био

Подробности

Рамбутанът е декоративен екзотичен плод, свързващ се с по-познатия плод личи и често е наричан “космат” личи. Родината на този плод е Азия, където е високо ценен хранителен ресурс с високо съдържание на витамин С. Вкусът на месото на рамбутана е сладък и сочен до кисело-тръпчив, наподобява вкуса на пъпеш. Узрелият рамбутан е с червена до тъмно-червена кора и “коса”. Най-сладък е, когато косата е започнала да засъхва.

Рамбутанът е много добър източник на важни витамини и минерали, сред които витамин С, желязо, фосфор и калций. Съдържа мазнини, протеини, фибри и въглехидрати.

Екзотичният плод е полезен за поддържане на цялостното здраве и благополучие, за намаляване на телесните мазнини. Помага срещу диабет. Полезен е за дейността на храносмилателната система, за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, както и за понижаване нивата на „вредния” холестерол. Редовната консумация на плода допринася за регулиране на кръвното налягане. Поради съдържанието на полезни витамини и минерали рамбутанът благоприятства поддържането на здрава кожа и коса.

Консумира се прозрачната сърцевина, като се отстрани кората му с пръсти и плодът се разделя на две половини. Изключително подходящ плод за екзотични плодови салати, както и като добавка към различни видове сирена и месо.

Допълнителна информация

Производител Индонезия
Продуктов № 010469
Нетно количество 1kg

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био рамбутан - Индонезия

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество