Силиконова капачка за кафе капсула 2бр.

WayCap Srl

39.99лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

За многократна употреба и последващо пълнене на капсули Nespresso Vertuoline*. Опаковката съдържа 2 силиконови капачки и листовка с инструкции. Използвайте без ограничения и с желаното от Вас кафе! Пестете пари и опазвайте околната среда.

Tърговската марка е собственост на Society des Produits Nestle SA и не е свързана по никакъв начин с WayCap srl.


Инструкции за употреба

Съвместимост

WayCap за Vertuoline* е капачка за многократна употреба за Nespresso Vertuo® и VertuoLine®, изработена от силикон хранителен клас без бисфенол А (BPA) и бисфенол S (BPS). Вече можете да използвате повторно своята капсула за еднократна употреба Vertuo толкова пъти, колкото искате, просто премахнете алуминиевата капачка и я заменете с капачката за многократна употреба WayCap®. Капачката е произведен в Италия с най-висококачествени материали и работи с всички еспресо смеси на пазара. Благодарение на капачката за многократна употреба WayCap® можете да спрете замърсяването, намалявайки го с до 80% в сравнение с капсулите за еднократна употреба и накрая да изберете какво да пиете, без да се притеснявате за здравето си.

Внимание: Дръжте далеч от досег на деца. Не използвайте капачката с машини, които не са в списъка. Капачката се нагрява по време на процеса на приготвяне на кафе и има опасност от изгаряне. Изчакайте поне 10 минути след употреба преди почистване. Използвайте внимателно.

Съвместимост

Капачката е съвместима с оригиналните кафемашини Nespresso® Vertuo®, Vertuo Plus®, Vertuo Next® и може да се използва с оригиналните Nespresso® VertuoLine® капсули от всички размери, за извличане на кафе от 40мл, 80мл, 150мл, 230мл, 414мл и 532мл.

Инструкции за употреба

Капачката WayCap® трябва да се използва само с оригиналните капсули Nespresso VertuoLine®, чиято алуминиева капачка трябва да се отстрани, като се замени с капачката WayCap® за многократна употреба, както е описано по-долу.

1. При първа употреба махнете алуминиевата капачка на оригиналната капсула. За най-добър резултат се препоръчва да използвате нож или друг остър инструмент, както е показано на фигура 1. Измийте внимателно капачката WayCap®, когато я използвате за първи път.
2. Изпразнете капсулата и след като я измиете се уверете, че капсулата и капачкaта са идеално сухи;
3. Напълнете капсулата с помощта на чаена лъжичка, както е показано на фигура 2, като внимавате да не преминете през ръба на капсулата;
4. В случай, че кафето излиза над ръба на капсулата, отстранете излишното кафе с дръжката на лъжица;

Внимание: Не натискайте кафето вътре в капсулата, просто се уверете, че капсулата е напълнена, без да преминава през ръба. За повече информация относно постигането на идеалното кафе, посетете www. waycap.com.

5. Поставете силиконовата капачка WayCap® върху капсулата, както е показано на фигура 3, като се уверите, че няма остатъци от кафе по външния ръб на самата капсула;

Внимание: Препоръчваме да не се опитвате да затваряте капсулата с количество кафе, надвишаващо нивото на ръба, както е показано на фигура 4, тъй като капсулата не e херметична, което може да доведе до неизправност на капсулата или машината.

6. Поставете капсулата в машината;
7. Натиснете бутона за старт.

Внимание: След като приготвите кафето си, не пипайте капсулата поне 10 минути, защото е значително нагрята. Винаги използвайте внимателно, за предпочитане хващайте в краищата, а не в основата.

Почистване

Внимание: Уверете се, че капсулата е изстинала и я извадете внимателно от кафемашината, като предварително сте изчакали поне 10 минути след употреба.

1. Махнете капачката;
2. Отстранете внимателно остатъците от кафе от капсулата;
3. Изплакнете капсулата и силиконовата капачка под течаща вода.

Препоръки за смилане на кафето

Препоръчваме да използвате смляно еспресо заедно с капсули от 40ml, 80ml, 150ml, докато за капсули, които са произведени за по-голямо количество кафе, препоръчваме по-едро смилане, като мока или филтър кафе.

Издръжливост на капачката и капсулата

Когато се използва правилно силиконовата капачка WayCap® има неограничен живот. Оригиналните капачки на Vertuo®, от друга страна, са направени от много тънък алуминий и ще се влошат с течение на времето, изисквайки подмяна след около 200 употреби. След определен брой употреби на капсулата проверете, дали не е пробита по някакъв начин. Също така е много важно баркодът под капсулата да е винаги непокътнат и четим.

Отстраняване на неизправности

Ако бутонът за варене мига в червено и процесът на варене спрe:

1. Проверете дали няма твърде много кафе в капсулата. Извадете част от кафето и пуснете отново;
2. Проверете дали капачката е добре запечатана;
3. Проверете дали капсулата е непокътната, дали не е пробита и дали баркодът не е повреден.

Търговската марка Nespresso® е собственост на Nespresso S.A.