Balev Bio
Балев Био Маркет

Хавайска Спирулина 250 таблетки x 400мг

IVARSSONS PRODUKTE FUERS LEBEN LTD&CO.KG

Балев Био Маркет

43.99лв

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА
  • Описание

  • Допълнителна информация

Хавайската спирулина са лесно смилаеми синьо-зелени микроводорасли. Спирулината е естествена храна за поддържане на здравословен, балансиран начин на живот. Отгледана по естествен начин, без химикали или изкуствени торове. Това уникално качество на земеделие, използващо чиста хавайска вода, е налично директно за Вас!

Спирулина - За по-добра жизненост, работоспособност, концентрация и издържливост

• За спортисти • За мисловно- и физически активни хора • За ученици и студенти • За бременни и майки • Препоръчва се също и на възрастни хора • Помага при отслабване и детоксикации • За възстановяване след боледуване • За подобряване на общото благосъстояние • За подобряване на защитата от слънцето Нашата Хавайска Спирулина е от контролиран естествен произход. Високото качество на Хавайската Спирулина може да се получи единствено с чистата вода и мекия климат на Хаваите. Тя е с контролиран естествен произход, без използване на химически торове, хербициди и пестициди.

Свойства на спирулината

‹ Полезна за кожата (защита от слънчевите лъчи) и зрението, повишава имунитета. ‹ Важен биокатализатор в организма, който подпомага ензимните и коензимните процеси. ‹ Подпомага фунkционирането на мозъка и нервните клетки (невроните). Спирулина е едно от малкото растения, които съдържат този витамин в активна форма. ‹ Важен за правилното фунkциониране на сърцето и мускулатурата. Забавя стареенето. ‹ От общо 22 аминокиселини, 8 са жизненонеобходими за нашето тяло, защото участват във всички процеси на обмяна на веществата в организма. Спирулина съдържа 18 аминокиселини, включително и важните осем, с които трябва да снабдяваме нашето тяло. ‹ Те са ценни компоненти на всяка клетка и жизненоважни за много функции на организма. От особено значение за здравето са линоловата и линоленовата киселина. ‹ Спирулина повишава концентрацията и жизнеността. Стимулира обмяната на веществата, мозъка, нервите и мускулатурата. ‹ Отговаря за преноса на кислород в организма с помощта на червените кръвни телца. Също така е необходимо за образуването на антитела от имунната система, чрез превръщането на Бета каротин във Витамин А. ‹ Необходим за функциите на нервите и мускулите и преноса на информация в мозъка. ‹ Необходим за съкращаването на мускулите, преноса на информация между нервните клетки и извличането на енергия от храната. ‹ Важен за ензимите, чрез които се извлича енергия от храната и полезен при изграждането на костната система и сухожилията. ‹ Подобрява оползотворяването на захарта чрез подпомагане на производството на инсулин, обмяната на вещества в кожата. ‹ Усилва имунната система. Препоръчителен дневен прием: 1-3 пъти на ден по 3-6 таблетки с вода или сок преди или по време на хранене.
  Хранителни стойности  за 100g
  Енергия  1399 kJ/333 kcal
  Мазнини  5,8g
  - от които наситени мастни киселини  2,6g
  Въглехидрати  2g
  - от които захари  1g
  Белтъци  67g
  Сол  4,2g
  Бета-каротен  75mg
  Витамин К  1300µg
  Желязо  167mg
  Хранителни стойности  за дневния прием от 3,2g
  Енергия  45 kJ/11 kcal
  Мазнини  0,2g
  - от които наситени мастни киселини  0,1g
  Въглехидрати  <0,1g
  - от които захари  <0,1g
  Белтъци  2,1g
  Сол  0,1g
  Бета-каротен  2,4mg
  Витамин К  43µg/57%*
  Желязо  5,3mg/38%*
* - % от Препоръчителния дневен прием, съгласно Директивата на ЕС за ПДП. Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца. Съхранение: На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.