Спирулина и мед 20 ампули х 10мл

AlgoSource

72.99лв

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА
  • Описание

  • Допълнителна информация

Течен екстракт от спирулина, който е култивиран в Бретан и допълнен с йонизирана мед. Продуктът има неутрален вкус, а поради съдържанието на фикоцианини се характеризира с естествено син цвят. Течната форма гарантира отлична био-асимилация. Продуктът е добит чрез процес на екстракция с използване на вода без синтетични разтворители или химически продукти. Не съдържа алкохол или глицерол. Подходящ е за веганска и безглутенова диета.

Течен екстракт от прясна спирулина - Spirulysat® - титрувана във фикоцианини. Фикоцианините са основният пигмент, открит в микроводораслите Spirulina Platensis, придавайки му естествено син цвят. Екстрактът освен фикоцианини съдържа и част от водоразтворимата фракция на спирулина: протеини, аминокиселини, ензими, захари, водоразтворими витамини, минерални соли. С цел да се гарантира пълната функционалност на продукта, спирулината не е нито изсушена, нито нагрята. Екстрактът се получава чрез екстракция при ниска температура, с грижа за запазване на активността на фикоцианините. В процеса на екстракция не се използват никакви разтворители (различни от вода) или синтетични химикали. Следователно, в нито един момент хидрофилните активни съставки на спирулина, като фикоцианини, не се денатурират или трансформират.

Редовна програма за гарантиране на най-доброто изпълнение на функциите на тялото: 1 флакон на ден за лица над 15 години, самостоятелно или разреден в чаша вода (½ флакон на ден за тези под 15 години, самостоятелно или разреден в чаша вода), в продължение на 20 дни. Засилен прием с наближаването на зимата: 2 флакона на ден за тези над 15-годишна възраст, самостоятлено или разредени в чаша вода.

Предназначение: допринася за нормалното функциониране на нервната система, нормалната пигментация на кожата, нормалната функция на имунната система, защитата на клетките от оксидативен стрес.

Препоръчителен дневен прием: 2 ампули дневно, сутрин самостоятелно или разредени с чаша вода или плодов сок. Оптимална продължителност на прием 60 дни.

Дневният прием осигурява (2 ампули): фикоцианини 20mg, мед 0,30mg (30%*)

* Референтни количества за дневен прием на средностатистически възрастен (8400 kJ/ 2000 kcal)

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: на сухо място, далече от източници на топлина.