Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Тамарило

Снимки

Тамарило - Колумбия

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

29,99 лв.
Тамарило

Подробности

Узрелият плод е червен на цвят с мека ядлива сърцевина и ненатрапчив вкус. Заради приликата му с домата, растението се нарича доматено дърво, а ядливите топчици, които дава – цифомандри. Въпреки приликата му с любимия плодов зеленчук, дървото е от семейство картофови, а за негова родина се считат почти всички страни от северната част на Южна Америка.

Ползи от Тамарило


Яденето на тамарило е здравословно, защото плодът съдържа огромни количества витамин С, калций и фосфор. Освен това в него има витамини от групата В, магнезии, калий и вещества с антиоксидантни свойства. Редовната консумация на тамарило заздравява имунната и костната система, допринася за еластичността на ставите и прочиства тялото от токсини. Важно е да се знае, че с него не бива да се прекалява и ако се хапва всеки ден, препоръчително е порцията да не надхвърля 150 грама.Тамарилото е подходящо и за диети поради изключително ниското съдържание на мазнини и плодова захар. В 100 грама от него има само 40 калории.

Тамарило в кулинарията


Тамарилото все по-често започва да измества авокадото от рецепти за основни ястия, ордьоври или салати. То не е толкова мазно, а сърцевината му, която е и ядливата част от растението, е по-водниста и има малки черни семки, които не се отстраняват при консумация. Тамарило няма пределен вкус, но ако не е добре узряла – горчи и е възможно да причини стомашни разстройства. Зелените плодове могат да действат и като слаба отрова, затова при избор трябва да се внимава. Добре е на пипане да са леко меки, а цветът им трябва да бъде ярко червен.

Тамарилото е подходящо както за прясна консумация, така и за готвене, като може да се добави и в сладки и в солени рецепти.

Допълнителна информация

Производител Колумбия
Продуктов № 010892
Нетно количество 1kg

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Тамарило - Колумбия

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена