Термоиндикатор ТОМ рол-он 5мл

"Козле" ООД

34.99лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Термоиндикатор ТОМ (рол-он) представлява температурен индикатор за прилагане върху кожни повърхности (контактна термография).

ТОМ съдържа специализирани топлочувствителни пигменти, в чиито молекули са включени термохроматични течни кристали. При повишаване на телесната температура пигментите реагират, като променят цвета си. Чувствителността на измерването е изключително висока – отклонение до 0.1°С., за сравнение – електронните термометри могат да дадат до 1.5°C. За разлика от температурните ленти, при дермална апликация кристалите имат директен контакт с кожата, осигуряващ изключително висока прецизност на измерването.

Начин на употреба:

Термоиндикатор ТОМ (рол-он) се нанася еднократно върху суха кожна повърхност, под формата на апликация (с няколко кръгови движения), най-често в областта на шията (подобно на задушните термометри), по хода на сънната артерия (arteria carotis externa).

За ориентир може да бъде докоснат, с върха на показалеца, участъкът, в който се долавя пулс. Индикаторът е подходящ за апликация и върху челото, подмишницата (аксиална температура) или гърдите на детето. Възможно е и паралелно прилагане в различни точки.

ТОМ осигурява лесно продължително мониториране (до 24ч) на телесната температура, в зоните, върху които е поставен. При температура над 37.0 градуса по Целзий (98.6 F), индикаторът променя цвета си от черен (при температура до 36.9 градуса) до розов – при температура над 37.4 градуса. В диапазона 37.0 – 37.3, цветът е наситено виолетов.

Ако промяната се дължи на външен фактор (продължителен престой на топло и загряване на тялото), след нормализиране на телесната температура, цветът отново се превръща в изходен (черен).

Кога се използва „ТОМ“?

Повишението на телесната температура (пирексия), в отговор на протичащо инфекциозно заболяване, е реакция на организма, която подпомага оздравителния процес. По време на настинка, грип, след ваксинация или други състояния, ТОМ осигурява възможност за продължителен мониторинг. Особено подходящ за домашна и външна употреба в затворени пространства (училища, детски градини, лечебни заведения, търговски площи и др.), по време на есенно-зимния период, за ограничаване разпространението на инфекциозни заболявания. Създаден като противоепидемична мярка.

Съхранение: На сухо и хладно място.