Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Витамин D3

Снимки

Витамин D3 15мл

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

8,99 лв.
Витамин D3

Подробности

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Витамин D подпомага за поддържане на костната система.

Наречен "Витамин на слънцето", Витамин D е мастноразтворим витамин, който по същество се получава от кожна биосинтеза под въздействието на ултравиолетово лъчение. Само 10 до 20% от Витамин D идва от екзогенен източник чрез абсорбента на храни, богати на Витамин D. Този синтез на кожата зависи най-вече от пигментацията на кожата, употребата на слънцезащитни продукти, сезонът и географската ширина.

Понастоящем, след урбанизацията, заседналият начин на живот и препоръките за излагане на слънце, производството на Витамин D от кожата намалява.

Витамин D има много свойства. Той е един от основните компоненти на фосфо-калциевия метаболизъм, участва в минерализацията на костите, както и в поддържането на адекватни нива на калций. Също така допринася за нормалното функциониране на имуннатата система и поддържане на нормалната мускулна функция.

Има две форми на Витамин D: Витамин D2 или синтезиран ергокалциферол от растения и Витамин D3 или холекалциферол от животински произход, който е с по-голяма ефективност от Витамин D2.

Витамин D3 на MGD е от естествен произход и се асимилира лесно от тялото (разтворен в сурово рапично масло, за да се гарантира оптимална бионаличност).

Препоръчителен дневен прием: 2 капки на ден.

Дневния прием осигурява (2 капки): Витамин D3 4µg (80%*). *%: Хранителни референтни стойности

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: На сухо място, далече от източници на топлина.

Допълнителна информация

Производител MGD
Съставки сурово рапично масло, Витамин D3, антитоксидант: токофероли.
Продуктов № 270549
Нетно количество 15ml
Държава производител Франция

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Витамин D3 15мл

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество