Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Закваска за бифидокисело мляко

Снимки

Закваска за бифидокисело мляко 10 капсули

Оставете коментар

Наличност: В наличност

10,99 лв.
Без ГМО

Подробности

Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии. Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст. Те преминават стомашната бариера, имплантират се върху чревните стени, подтискат развитието на нежеланите видове бактерии, детоксикират организма и активират имунната система. Приемането на медикаменти, стресът и напредването на възрастта водят до снижаване нивото на бифидобактериите, явяват се симптоми на дисбактериоза, храносмилателни проблеми и риск от други заболявания. Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.

Начин на приготвяне: Млякото се сварява. Охлажда се до 39 ÷ 40 °С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 39 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 40 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С продуктът е годен за консумация. Крайният продукт има средно вискозна структура. Това се дължи на полезните полизахариди, продуцирани от бифидобактериите.
Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

Опаковка: Флакон с 10 капсули.

Всяка капсула служи за заквасване на 1 - 2 литра мляко.

Съхранение: При температура 0 ÷ 10 °С.

Допълнителна информация

Производител Genesis
Съставки Не по-малко от 1х109 живи клетки в грам:
• Lactobacillus bulgaricus
• Streptococcus thermophilus
Bifidobacterium complex:
• B. bifidum
• B. infantis
• B. longum
• B. breve
• B. adolescentis
Продуктов № 020565
Количество 10 капсули
Държава производител България

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Закваска за бифидокисело мляко 10 капсули

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена