Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Закваска за домашно приготвяне на бифидопродукти

Снимки

Закваска за домашно приготвяне на бифидопродукти 4г

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

9,39 лв.
Натурален продуктБез ГМО

Подробности

Натурален продукт. Не съдържа ГМО.

Закваска Genesis за бифидопродукт съдържа уникален комплекс бифидобактерии. Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст. Те преминават стомашната бариера, имплантират се върху чревните стени, подтискат развитието на нежеланите видове бактерии, детоксикират организма и активират имунната система. Приемането на медикаменти, стресът и напредването на възрастта водят до снижаване нивото на бифидобактериите, явяват се симптоми на дисбактериоза, храносмилателни проблеми и риск от други заболявания. Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.

Начин на приготвяне: Млякото се сварява. Оставя се горещо 30 мин. Охлажда се до 39 ÷ 40 °С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 39 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 40 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С е продуктът е годен за консумация. Крайният продукт има изразен вискозитет. Това се дължи на полезните полизахариди, продуцирани от бифидобактериите.

Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

Съставки: Не по-малко от 1х109 живи клетки в грам Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium adolescentis.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

Съхранение: При температура 0 ÷ 10 °С.

Допълнителна информация

Производител Genesis
Продуктов № 020414
Нетно количество 4 бр. x 1g
Държава производител България

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Закваска за домашно приготвяне на бифидопродукти 4г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена